Nederlandse websiteEnglish website

Acta Neurochirurgica (juli 2020)

Deze publicatie toont een overzicht van neurochirurgische toepassingen van een nieuwe methode om data van wetenschappelijk onderzoek te analyseren.

Lees meer

Journal of Neurosurgery Spine (februari 2020)

Deze publicatie gaat over een functionele test waarin de mate van functie beperking bij een wervelkolom aandoening in een getal wordt uitgedrukt.

Lees meer

Journal of Neurosurgery Spine (oktober 2019)

In deze publicatie wordt een operatie voorgesteld ná 8 weken en vóór 6 maanden vanaf het moment van het ontstaan van beenpijn.

Lees meer

British Medical Journal Open (september 2019)

De EUROSPIN studie is een internationaal multicenter onderzoek dat door ons opgezet is en waaraan 13 wervelkolom centra uit heel Europa deelnemen.

Lees meer

The Spine Journal (mei 2019)

Deze publicatie beschrijft het onderzoek waarin wordt voorspeld welke patiënten één jaar na een rugoperatie de digitale vragenlijst niet meer invullen.

Lees meer

Neurosurgical Focus (april 2019)

In dit onderzoek wordt een nieuwe behandelstrategie gepresenteerd met de naam ERAS: Enhanced Recovery After Surgery.

Lees meer

The Spine Journal (januari 2019)

Bij 40 patiënten, die een fusie operatie hadden ondergaan, hebben we beide typen vragenlijsten laten invullen en hebben we de antwoorden vergeleken.

Lees meer

The European Spine Journal (oktober 2018)

Dit onderzoek publiceert de resultaten en uitkomsten van 3279 geopereerde rugpatiënten met een degeneratieve aandoening die door mij zijn geopereerd.

Lees meer

World Neurosurgery (augustus 2018)

Een van de complicaties bij een nekhernia operatie is blijvende heesheid. Hoewel dit geen hele ernstige complicatie is, vindt men dit wel heel vervelend.

Lees meer

World Neurosurgery (juli 2018)

Deze publicatie beschrijft een zeer zeldzame complicatie die een van mijn patiënten overkwam. Aan het einde van de operatie kreeg patiënt een hartstilstand.

Lees meer

The Spine Journal (april 2018)

In deze publicatie wordt een test gepresenteerd die chirurgen bij patiënten met een ernstig versleten tussenwervelschijf kunnen uitvoeren voor een operatie.

Lees meer

World Neurosurgery (februari 2018)

Sommige patiënten hebben naast een vernauwd wervelkanaal ook nog een lichte afschuiving van een ruggenwervel. Hierdoor wordt het wervelkanaal extra bekneld.

Lees meer

World Neurosurgery (november 2017)

Dit onderzoek toont de resultaten en de uitkomsten van een behandeling van 1241 patiënten met een lage rug hernia, die we in de geopereerd hebben.

Lees meer

Neurosurgical Focus (mei 2017)

Dit onderzoek toont de resultaten van een groep van 72 geopereerde patiënten met een afgeschoven wervel in de onderrug waarbij 2 wervels aan elkaar vast gezet.

Lees meer

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  27 september 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Na de operatie vertelde dr. Schröder dat hij ook de hernia op L5 had verwijderd. De uitstralende pijn naar bil en been zijn weg, waar ik erg blij mee ben.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  15 september 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Dr. Schröder is zeer bekwaam. Hij geeft duidelijke uitleg, geeft aan wat voor risico's er aan de operatie zit. Alles doet hij op een rustige manier en toon.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  31 augustus 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Met de kennis van achteraf en de pijnloze dag na de operatie zeg ik 'had ik maar gelijk de operatie aangedurfd'. Dan was mij veel pijn bespaard gebleven.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  17 augustus 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Direct na mijn hernia (S1) operatie (uitgevoerd middels PTED techniek) was de pijn weg! Wat een openbaring!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  03 augustus 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Dr. Schröder heeft mij mijn leven terug gegeven. Ik kon niet slapen, zitten, stilstaan, enzovoort. De pijn aan de rechterkant van mijn lijf was onbeschrijfelijk.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 18. Bergman bedankt!

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537