Nederlandse websiteEnglish website

Acta Neurochirurgica (juli 2020)

Deze publicatie toont een overzicht van neurochirurgische toepassingen van een nieuwe methode om data van wetenschappelijk onderzoek te analyseren.

Lees meer

Journal of Neurosurgery Spine (februari 2020)

Deze publicatie gaat over een functionele test waarin de mate van functie beperking bij een wervelkolom aandoening in een getal wordt uitgedrukt.

Lees meer

Journal of Neurosurgery Spine (oktober 2019)

In deze publicatie wordt een operatie voorgesteld ná 8 weken en vóór 6 maanden vanaf het moment van het ontstaan van beenpijn.

Lees meer

British Medical Journal Open (september 2019)

De EUROSPIN studie is een internationaal multicenter onderzoek dat door ons opgezet is en waaraan 13 wervelkolom centra uit heel Europa deelnemen.

Lees meer

The Spine Journal (mei 2019)

Deze publicatie beschrijft het onderzoek waarin wordt voorspeld welke patiënten één jaar na een rugoperatie de digitale vragenlijst niet meer invullen.

Lees meer

Neurosurgical Focus (april 2019)

In dit onderzoek wordt een nieuwe behandelstrategie gepresenteerd met de naam ERAS: Enhanced Recovery After Surgery.

Lees meer

The Spine Journal (januari 2019)

Bij 40 patiënten, die een fusie operatie hadden ondergaan, hebben we beide typen vragenlijsten laten invullen en hebben we de antwoorden vergeleken.

Lees meer

The European Spine Journal (oktober 2018)

Dit onderzoek publiceert de resultaten en uitkomsten van 3279 geopereerde rugpatiënten met een degeneratieve aandoening die door mij zijn geopereerd.

Lees meer

World Neurosurgery (augustus 2018)

Een van de complicaties bij een nekhernia operatie is blijvende heesheid. Hoewel dit geen hele ernstige complicatie is, vindt men dit wel heel vervelend.

Lees meer

World Neurosurgery (juli 2018)

Deze publicatie beschrijft een zeer zeldzame complicatie die een van mijn patiënten overkwam. Aan het einde van de operatie kreeg patiënt een hartstilstand.

Lees meer

The Spine Journal (april 2018)

In deze publicatie wordt een test gepresenteerd die chirurgen bij patiënten met een ernstig versleten tussenwervelschijf kunnen uitvoeren voor een operatie.

Lees meer

World Neurosurgery (februari 2018)

Sommige patiënten hebben naast een vernauwd wervelkanaal ook nog een lichte afschuiving van een ruggenwervel. Hierdoor wordt het wervelkanaal extra bekneld.

Lees meer

World Neurosurgery (november 2017)

Dit onderzoek toont de resultaten en de uitkomsten van een behandeling van 1241 patiënten met een lage rug hernia, die we in de geopereerd hebben.

Lees meer

Neurosurgical Focus (mei 2017)

Dit onderzoek toont de resultaten van een groep van 72 geopereerde patiënten met een afgeschoven wervel in de onderrug waarbij 2 wervels aan elkaar vast gezet.

Lees meer

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een rughernia

  11 april 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Na half uur durende operatie was ik wakker zonder pijn. Dat was een heerlijk gevoel en opluchting dat de operatie was geslaagd!”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de nek

  25 maart 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Vanaf het eerste moment dat ik bij de heer Schröder op afspraak kwam tot na de operatie en zelfs een paar weken na de operatie perfect geholpen."

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  14 maart 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Een wonder geschiede: ik kon opeens weer lopen en de trap op en af alsof er nooit iets gebeurd was. Niet 99% maar 100% compleet genezen!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  29 februari 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Een goede chirurg kan niet alleen goed opereren maar kan ook goed communiceren en luisteren, en dat doet dr. Schröder zeker!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  15 februari 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Na de operatie heb ik vrijwel geen pijn meer ervaren. Ik kan inmiddels weer rustig de gebruikelijke bezigheden oppakken en werken aan mijn herstel.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 18. Bergman bedankt!

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537