Nederlandse websiteEnglish website

De klinieken van dr. Schröder

Dr. Schröder is werkzaam op twee locaties: Park Medisch Centrum in Rotterdam en Bergman Clinics in Naarden.

De operatiegids

In de operatiegids leest u alles over wat u zelf thuis kan doen wat betreft voorbereiding op de operatie en u leest adviezen wat u kunt doen in de periode na de operatie, als u weer thuis bent.

Het is zeer aan te bevelen om zo goed mogelijk deze adviezen op te volgen. Hierdoor vergroot u de kans dat het uiteindelijke resultaat van de operatie het grootst is. Met andere woorden: u hebt zelf een duidelijke invloed op de uitkomst van de behandeling!

Bekijk de operatiegids

 • Bellen of mailen voor een afspraak

  Afspraak maken in Park Medisch Centrum & Parkkliniek in Rotterdam

  Bel naar 010-4361537 of stuur een e-mail naar info@parkmc.nl.

  Afspraak maken in Bergman Clinics in Naarden

  Bel naar 088-9000500 of stuur een e-mail naar neurochirurgie.naarden@bergmanclinics.nl.

  Wanneer kunt u bij dr. Schröder terecht?

  Onze collega’s van het contact center staan voor u klaar. Zij verbinden u, na een aantal korte vragen, door met één van de assistentes van dr. Schröder. Bij hen kunt u terecht voor het maken van een consultafspraak:

  1. Als u al in het bezit bent van een MRI van de nek of onderrug (minder dan 2 maanden oud) en een verwijzing van uw neuroloog, dan krijgt u direct een afspraak bij dr. Schröder.
  2. Indien u wel een MRI hebt maar nog niet bij een neuroloog bent geweest, dan kunt u eerst een consultafspraak maken bij een neuroloog bij u in de buurt of bij één van onze neurologen in het Rug- en Nekcentrum in Bergman Clinics of via het Park Medisch Centrum & Parkkliniek.
  3. Indien u nog geen MRI hebt, dan volgt eerst een afspraak bij een van onze neurologen als uw huisarts hiermee akkoord gaat en als hij een verwijzing hiervoor geeft. Indien de neuroloog het zinvol vindt zal er bij ons snel een MRI worden gemaakt. Een vervolgafspraak bij dr. Schröder kan dan - indien nodig - snel volgen.
 • Verzekerde zorg

  Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering.

  Lees meer over verzekeringen

 • Wachttijden

  De afspraak bij de neuroloog of bij dr. Schröder kan meestal binnen een week plaatsvinden. Soms kan de afspraak van de neuroloog zelfs tegelijk met de afspraak van Dr. Schröder worden afgesproken.

 • Feestdagen en calamiteiten

  Tijdens het weekend en de feestdagen zijn beide centra in geval van spoed te bereiken via de algemene telefoon nummers. De 24 uursdienst neemt dan contact op met dr. Schröder en u wordt daarna teruggebeld.

 • Locaties en route

  Park Medisch Centrum Rotterdam

  Park Medisch Centrum & Parkkliniek is gevestigd aan de Hoofdweg 90, 3067 GH te Rotterdam. Klik op onderstaande knop voor een routebeschrijving.

  Locatie en route

  Bergman Clinics Naarden

  Het Rug- en Nekcentrum in Bergman Clinics Naarden is gevestigd aan de Rijksweg 69, 1411 GE te Naarden. Klik op onderstaande knop voor een routebeschrijving.

  Locatie en route

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een rughernia

  19 mei 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Een zeer vakkundig chirurg die voor de operatie duidelijk aangeeft wat de kans van slagen is. De chirurg is duidelijk en bondig in zijn uitleg en zegt ook eerlijk dat hij geen wonderen kan verrichten.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  11 mei 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Kundige chirurg die eerlijk vertelt wat de risico's zijn. Duidelijk in de uitleg wat er moet gebeuren en wat het natraject in de praktijk betekent.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  10 maart 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Ik kan zeggen dat ik kreupel aan kwam en bijna huppelend naar buiten ging. Dr. Schröder vertelt van te voren wat hij gaat doen en wijst je ook op de eventuele complicaties die kunnen optreden.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  24 februari 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  "Om 7.00 uur liep ik strompelend en ondersteund naar binnen. Om 8.00 werd ik geopereerd met de PTED methode. Om 15.30 uur liep ik zelfstandig naar buiten."

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  10 februari 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  "Duidelijke uitleg vooraf, begrijpelijk zonder moeilijke medische termen. Alles staat goed uitgelegd op de site van dr. Schroder."

  Lees meer

Volgende

De chirurg

Vanaf 2001 staat dr. Schröder geregistreerd als neurochirurg. Hij was van 1 oktober 2001 tot maart 2003 als Chef de Clinique werkzaam op de afdeling neurochirurgie in het MC Haaglanden in Den Haag. Na deze periode was hij van maart 2003 tot oktober 2010 staflid van de vakgroep neurochirurgie in het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam.

Ontmoet dr. Schröder

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

 • 14. Een goede dokter

Bel voor een consult naar 010 4361537