Nederlandse websiteEnglish website

Ontmoet dr. Schröder

Opleidingen

In maart 1991 behaalde dr. Schröder zijn artsexamen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1991 tot 1994 verrichtte hij promotieonderzoek op de afdeling neurochirurgie van the Medical College of Virginia in de Verenigde Staten. Dr. Schröder is gepromoveerd aan het VUMC te Amsterdam op het onderwerp: Early Ischemia after Severe Head Injury in Humans. Van 1995 tot 2001 volgde hij de opleiding tot neurochirurg aan het VUMC en het AMC in Amsterdam.

Neurochirurgie

Vanaf 2001 staat dr. Schröder geregistreerd als neurochirurg. Hij was van 1 oktober 2001 tot maart 2003 als Chef de Clinique op de afdeling neurochirurgie in het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag. Na deze periode was hij van maart 2003 tot oktober 2010 Staflid van de vakgroep neurochirurgie in het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam en van 1 november 2010 tot 2022 als neurochirurg en wervelkolom specialist werkzaam bij Bergman Clinics in Naarden. Aldaar heeft hij de wervelkolom afdeling opgezet. Sinds 2020 is hij werkzaam bij Park Medisch Centrum in Rotterdam.

Het team van dr. Schröder

Het team van dr. Schröder.

Specialisatie

Dr. Schröder heeft zich volledig toegelegd op de minimaal- invasieve wervelkolomchirurgie met als aandachtsgebieden:

 • Micro Tube Discectomie (MTD) voor lage rughernia’s
 • Nekhernia’s
 • Benige decompressies van wervelkanaal vernauwingen
 • Het vastzetten van wervels met gebruik van het minimaal-invasieve Sextant systeem en robotnavigatie

Publicaties

Van de hand van dr. Schröder zijn meerdere wetenschappelijke publicaties en boekhoofdstukken verschenen. Klik op de onderstaande knop om de meest recente publicaties te bekijken.

Bekijk de publicaties

Verenigingen

Dr. Schröder is lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgen, de European Association of Neursurgical Societies (EANS) en van The Dutch Spine Society. Tevens was hij in 2013 voorzitter van de Lustrumcommissie in het kader van het 12e lustrum van de Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie.

Proefschrift

Early ischemia after severe head injury in humans: evaluation with cerebral blood flow, cerebral blood volume, computed tomography and histology. Thesis defense: 28 October, 1994.

Boek hoofdstukken

 • Schröder, M.L., MuizeIaar, J.P.: Regional ischernia after severe head injury in man. In: Quantitative Cerebral blood Flow Measurements using Xenon-CT. T omonaga, M., Yonas, H., Tanaka, A. (eds.), Mount Kisko, New York, Futura publishing company Inc. chaptêr 28, page 275-283, 1995.
 • Fatouros, P.P., Schröder, M.L., MuizeIaar, J.P., Kuta, A.J., Cothran, S.J.: Dynarnic CT and cerebral blood volume. In: Quantitative Cerebral blood Flow Measurements using Xenon-CT. Tomonaga, M., Yonas, H., Tanaka, A. (eds.), Mount Kisko, New York, Futura publishing company Inc. chapter 10, page 95-113,1995.
 • Fatouros, P.P., Schröder, M.L., Muizelaar, J.P., and Kuta, A.J.: Accuracy of low CBF measurements using Xenon-CT: Effect of Xenon inhalation time. In: Quantitative Cerebral blood Flow Measurements using Xenon-CT. Tomonaga, M., Yonas. H., Tanaka, A. (eds.), Mount Kisko, New York, Futura publishing company, chapter 7, page 73-83, 1995
 • Bullock, R., Schröder, M.L., Muizelaar, J.P., Salvant, J.B., and Povlishock, J. T. Pericontusional brain edema: evidence for rnicrovascular hypoperfusion in humans. In: Proceedings of the 9th international symposium on intracranial pressure, edited by Fukoda, M., Tokyo: Springer-Verlag, 276-281, 1994.
 • M.L. Schröder, Sealants in de Chirurgische praktijk. Gulik, T.M. (eds.) Academical Pharmceuti cal Productions bv., Utrecht. Chapter 14: Neurochirurgie. Page 111-121, 2010.

Ga naar de blog

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Lees de laatste blogartikelen omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden. Klik op de onderstaande knop!

Ga naar de blog

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een rughernia

  06 juni 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Een enorme opluchting want daarvoor moest ik steeds na 150 meter wandelen stoppen vanwege de pijn. Ook met slapen en draaien in bed geen last meer!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  08 mei 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Na 5 maanden ernstige last van de rug was de operatie een welkome gelukzalige snelle actie. De operatie is perfect verlopen en het herstelproces heb ik nu zelf in de hand.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  25 april 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Nadat hij zorgvuldig de beelden had bekeken, nam hij de tijd om mij persoonlijk te bellen en de situatie uit te leggen. Ondanks de technische uitdagingen wist hij met de MTD-techniek de operatie succesvol uit te voeren.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  11 april 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Na half uur durende operatie was ik wakker zonder pijn. Dat was een heerlijk gevoel en opluchting dat de operatie was geslaagd!”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de nek

  25 maart 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Vanaf het eerste moment dat ik bij de heer Schröder op afspraak kwam tot na de operatie en zelfs een paar weken na de operatie perfect geholpen."

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 18. Bergman bedankt!

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537