Nederlandse websiteEnglish website

Recurrent Laryngeal Nerve Palsy Is More Frequent After Secondary than After Primary Anterior Cervical Discectomy and Fusion: Insights from a Registry of 525 Patients

Een van de complicaties die kunnen optreden bij een nekhernia operatie is blijvende heesheid. Afgezien dat dit niet een hele ernstige complicatie is, vinden de mensen dit over het algemeen wel heel vervelend, aangezien het bij een klein percentage van de geopereerde mensen niet meer over gaat. Het heeft te maken met de stemband zenuw die heel soms als een hele dunne zenuw door het operatie gebied loopt. De zenuw is zo dun dat de chirurg deze tijdens de ingreep niet kan vinden waardoor heel soms de zenuw door de operatie beschadigd raakt. Doordat een van de 2 stembanden dan niet meer door de zenuw wordt aangestuurd blijft de patient hees. Soms hebben deze patiënten dan ook slikstoornissen.

Indien een patiënt voor de 2e keer een nekhernia operatie zal ondergaan omdat er boven of onder het eerder geopereerde niveau opnieuw een hernia ontstaan is die onhoudbare klachten veroorzaakt, dan is de kans op schade aan die stembandzenuw tijdens de 2e operatie beduidend groter. Deze bevinding is belangrijk omdat deze informatie aan de patient vooraf aan de ingreep verteld kan worden, waardoor de patient zelf beter kan inschatten of hij of zij, ondanks dit hogere risico, opnieuw geopereerd wil worden.

Lees de volledige publicatie

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een rughernia

  18 juli 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Heel prettig dat alle afspraken werden nagekomen en dr. Schröder nog beschikbaar was voor een beoordeling van de wond. “Luisteren naar je lijf” is zijn advies.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  04 juli 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Acht dagen later geopereerd door dr. Schröder met een fantastisch resultaat, het voelde als een wonder. Nu twee weken na de operatie geen pijn meer in beide benen!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  20 juni 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Dr. Schröder vertelt een eerlijk verhaal en doet hij wat hij beloofd. Nu is het afwachten of het been definitief gaat herstellen. Deze neuroloog is zeker een aanrader!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  06 juni 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Een enorme opluchting want daarvoor moest ik steeds na 150 meter wandelen stoppen vanwege de pijn. Ook met slapen en draaien in bed geen last meer!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  08 mei 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Na 5 maanden ernstige last van de rug was de operatie een welkome gelukzalige snelle actie. De operatie is perfect verlopen en het herstelproces heb ik nu zelf in de hand.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 18. Bergman bedankt!

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537