Nederlandse websiteEnglish website

Recurrent Laryngeal Nerve Palsy Is More Frequent After Secondary than After Primary Anterior Cervical Discectomy and Fusion: Insights from a Registry of 525 Patients

Een van de complicaties die kunnen optreden bij een nekhernia operatie is blijvende heesheid. Afgezien dat dit niet een hele ernstige complicatie is, vinden de mensen dit over het algemeen wel heel vervelend, aangezien het bij een klein percentage van de geopereerde mensen niet meer over gaat. Het heeft te maken met de stemband zenuw die heel soms als een hele dunne zenuw door het operatie gebied loopt. De zenuw is zo dun dat de chirurg deze tijdens de ingreep niet kan vinden waardoor heel soms de zenuw door de operatie beschadigd raakt. Doordat een van de 2 stembanden dan niet meer door de zenuw wordt aangestuurd blijft de patient hees. Soms hebben deze patiënten dan ook slikstoornissen.

Indien een patiënt voor de 2e keer een nekhernia operatie zal ondergaan omdat er boven of onder het eerder geopereerde niveau opnieuw een hernia ontstaan is die onhoudbare klachten veroorzaakt, dan is de kans op schade aan die stembandzenuw tijdens de 2e operatie beduidend groter. Deze bevinding is belangrijk omdat deze informatie aan de patient vooraf aan de ingreep verteld kan worden, waardoor de patient zelf beter kan inschatten of hij of zij, ondanks dit hogere risico, opnieuw geopereerd wil worden.

Lees de volledige publicatie

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een rughernia

  24 mei 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “De operatie verliep probleemloos, mede dankzij het geweldige team. Nu 3 weken verder: pijnvrij, loop weer recht en geen medicijnen nodig. Kortom, een zeer tevreden patient. Heel veel dank.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  11 mei 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Echt ongekend wat de operatie voor mij heeft betekend, super snel geholpen. Dezelfde dag weer weg en kon weer normaal lopen.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  01 mei 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Dr. Schröder weet een vriendelijke/menselijke, efficiënte en zeer deskundige werkwijze te combineren. Mijn gecompliceerde hernia op een moeilijke plek, heeft hij zeer deskundig ruim twee weken na ons telefonisch consult verholpen.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  13 april 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Ik vond de operatie 100% meevallen. Heb geen enkele keer tijdens of na de operatie pijn gehad. Alleen wat stijf. Je krijgt een roesje, maar ik heb volledig geslapen tijdens de behandeling, wat ik erg prettig vond.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  30 maart 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Dr. Schröder is een professional. Spreekt in taal die niet medici ook begrijpen en heeft geduld als je vragen hebt.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 18. Bergman bedankt!

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537