Nederlandse websiteEnglish website

Recurrent Laryngeal Nerve Palsy Is More Frequent After Secondary than After Primary Anterior Cervical Discectomy and Fusion: Insights from a Registry of 525 Patients

Een van de complicaties die kunnen optreden bij een nekhernia operatie is blijvende heesheid. Afgezien dat dit niet een hele ernstige complicatie is, vinden de mensen dit over het algemeen wel heel vervelend, aangezien het bij een klein percentage van de geopereerde mensen niet meer over gaat. Het heeft te maken met de stemband zenuw die heel soms als een hele dunne zenuw door het operatie gebied loopt. De zenuw is zo dun dat de chirurg deze tijdens de ingreep niet kan vinden waardoor heel soms de zenuw door de operatie beschadigd raakt. Doordat een van de 2 stembanden dan niet meer door de zenuw wordt aangestuurd blijft de patient hees. Soms hebben deze patiënten dan ook slikstoornissen.

Indien een patiënt voor de 2e keer een nekhernia operatie zal ondergaan omdat er boven of onder het eerder geopereerde niveau opnieuw een hernia ontstaan is die onhoudbare klachten veroorzaakt, dan is de kans op schade aan die stembandzenuw tijdens de 2e operatie beduidend groter. Deze bevinding is belangrijk omdat deze informatie aan de patient vooraf aan de ingreep verteld kan worden, waardoor de patient zelf beter kan inschatten of hij of zij, ondanks dit hogere risico, opnieuw geopereerd wil worden.

Lees de volledige publicatie

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een rughernia

  07 december 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  "Eindelijk een oplossing voor mijn rugklachten door een operatie. Duidelijke uitleg. Prettig is de website van dr. Schröder. Hier kon ik heel duidelijk lezen wat mij te wachten stond tijdens en na de operatie."

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  23 november 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  "Al lang last van hernia L5S1 met uitval. Maandag naar de neuroloog die er spoed achter heeft gezet. Dinsdag ben ik geholpen door dr. Schröder en zijn team."

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  09 november 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Voor de tweede keer geopereerd door dr. Schröder aan lumbale stenose. Duidelijke en no nonsense arts, heerlijk. Resultaat weer prima!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  26 oktober 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Het is ongelooflijk dat je dezelfde dag weer naar huis kan en ook weer zelfstandig kan lopen. Dr. Schröder is zeer professioneel, betrokken en zorgvuldig.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  12 oktober 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Zeer dankbaar voor de kans om zo snel door zo’n goede neurochirurg te worden geholpen. Ook zeer te spreken over de opvang en begeleiding van de staf in het Park Medisch Centrum.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 18. Bergman bedankt!

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537