Nederlandse websiteEnglish website

Effectiveness of a Decision-Making Protocol for the Surgical Treatment of Lumbar Stenosis with Grade 1 Degenerative Spondylolisthesis

Sommige patiënten hebben naast een vernauwd wervelkanaal (zie blog 9) ook nog een lichte afschuiving van een ruggenwervel. Hierdoor wordt het al nauwe wervelkanaal extra bekneld, waardoor de uittredende beenzenuwen het extra moeilijk hebben. Bij sommige patiënten volstaat een relatief eenvoudige ontknelling- of decompressie operatie. Bij andere patiënten moeten na de decompressie de wervels ook nog worden vastgezet om een verdere afschuiving in de toekomst te voorkomen. Deze publicatie introduceert een nieuwe handleiding om de juiste patiënten voor de juiste ingreep te selecteren. Hierdoor wordt de kans kleiner dat iemand een onnodige schroefoperatie ondergaat.

Het belangrijkste uitgangspunt in deze handleiding is de gedetailleerde informatie die de patiënt over zijn klacht aan de chirurg in de spreekkamer vertelt. Aan de hand van deze informatie én van de kwaliteit van de wervelgewrichtjes op de MRI, vertelt de handleiding voor welke type ingreep de patiënt in aanmerking komt.

Lees de volledige publicatie

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een rughernia

  29 februari 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Een goede chirurg kan niet alleen goed opereren maar kan ook goed communiceren en luisteren, en dat doet dr. Schröder zeker!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  15 februari 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Na de operatie heb ik vrijwel geen pijn meer ervaren. Ik kan inmiddels weer rustig de gebruikelijke bezigheden oppakken en werken aan mijn herstel.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  01 februari 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Alles gaat met aandacht voor patiënt, wordt de tijd genomen om alles goed uit te leggen. In de ochtend geopereerd en in de middag weer naar huis, fijn!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  18 januari 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Meteen na de behandeling was de beenpijn grotendeels weg. Na een paar dagen kwam deze wel voor even terug (dat was me vooraf al verteld) maar inmiddels helemaal verdwenen.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  04 januari 2024

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Ik ben 5 weken geleden geopereerd door dr. Schröder en ik ben fantastisch geholpen. Houdt zich ook goed aan zijn afspraken met de communicatie tussen ons samen.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 18. Bergman bedankt!

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537