Nederlandse websiteEnglish website

Predictors of loss of follow-up in a prospective registry: which patients drop out 12 months after lumbar spine surgery?

Deze publicatie beschrijft het onderzoek waarin wordt voorspeld welke patiënten één jaar na een rugoperatie de digitale vragenlijst, die Bergman Clinics automatisch naar alle geopereerde patiënten verstuurt, niet meer invullen en terugsturen naar Bergman Clinics. Het blijkt dat patiënten met een relatief jonge leeftijd, of actieve rokers deze vragenlijsten duidelijk minder vaak terugsturen. Ook patiënten die kleinere operaties ondergaan én patiënten die voor het eerst een rugoperatie ondergaan sturen minder vaak deze digitale vragenlijsten terug.

Dit is belangrijk om te weten, aangezien het effect van een behandeling vooral wordt bepaald door de bevindingen van alle behandelde patiënten. Doordat de ene patient wel, en de andere patient niet zijn of haar mening geeft over het resultaat van de behandeling kan er een vertekend beeld ontstaan van het effect van een behandeling. Aangezien klinisch onderzoek steeds meer gebruik maakt van uitkomst maten van patiënten is het slim om te weten hoe je de selectieve uitkomst resultaten dan kan corrigeren om een eerlijker beeld te krijgen van het echte effect van een behandeling. De originele publicatie is hier bijgevoegd.

Lees de volledige publicatie

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een nekhernia

  22 september 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Ik ben zeer tevreden hoe ik ben geholpen door dr. Schröder. Alles werd goed uitgelegd en voorbereid. Ook na de operatie kreeg ik een fijn bezoek van hem”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  08 september 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Dr. Schröder komt over als een zeer deskundig en zorgvuldig specialist. Hij gaat niet over een nacht ijs, maar beslist op basis van de noodzakelijke informatie of hij gaat opereren.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  29 augustus 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Al jaren heb ik last van een hernia. Door de zorgverzekeraar werd ik gewezen op de nieuwe PTED behandeling. Een paar uur na de operatie kon ik alweer lopen. ”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  18 augustus 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Ik kwam krom de kliniek in en ging rechtop eruit. Ik weet dat wonderdokters niet bestaan, maar dr. Schröder komt aardig in de buurt.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  30 juni 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  "Ik ben geopereerd door dr. Schröder. Bij mij is een kunstdiscus geplaatst in mijn rug. Moest wel eerst 10 kilo afvallen, maar dat had ik er graag voor over als je alle dagen zo'n pijn hebt."

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

 • 14. Een goede dokter

Bel voor een consult naar 010 4361537