Nederlandse websiteEnglish website

Predictors of loss of follow-up in a prospective registry: which patients drop out 12 months after lumbar spine surgery?

Deze publicatie beschrijft het onderzoek waarin wordt voorspeld welke patiënten één jaar na een rugoperatie de digitale vragenlijst, die Bergman Clinics automatisch naar alle geopereerde patiënten verstuurt, niet meer invullen en terugsturen naar Bergman Clinics. Het blijkt dat patiënten met een relatief jonge leeftijd, of actieve rokers deze vragenlijsten duidelijk minder vaak terugsturen. Ook patiënten die kleinere operaties ondergaan én patiënten die voor het eerst een rugoperatie ondergaan sturen minder vaak deze digitale vragenlijsten terug.

Dit is belangrijk om te weten, aangezien het effect van een behandeling vooral wordt bepaald door de bevindingen van alle behandelde patiënten. Doordat de ene patient wel, en de andere patient niet zijn of haar mening geeft over het resultaat van de behandeling kan er een vertekend beeld ontstaan van het effect van een behandeling. Aangezien klinisch onderzoek steeds meer gebruik maakt van uitkomst maten van patiënten is het slim om te weten hoe je de selectieve uitkomst resultaten dan kan corrigeren om een eerlijker beeld te krijgen van het echte effect van een behandeling. De originele publicatie is hier bijgevoegd.

Lees de volledige publicatie

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een rughernia

  30 juni 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  "Ik ben geopereerd door dr. Schröder. Bij mij is een kunstdiscus geplaatst in mijn rug. Moest wel eerst 10 kilo afvallen, maar dat had ik er graag voor over als je alle dagen zo'n pijn hebt."

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  16 juni 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Gisteren geopereerd aan mijn rug. Ik zag er erg tegen op, maar werd door de dokter gerustgesteld. Ik ben super blij dat ik voor deze chirurg gekozen heb.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  02 juni 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Op 9 mei had ik de ingreep en na ongeveer twee weken was er een duidelijke verbetering merkbaar. Dr. Schröder is begeleidend en geeft duidelijk advies.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  19 mei 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Een zeer vakkundig chirurg die voor de operatie duidelijk aangeeft wat de kans van slagen is. De chirurg is duidelijk en bondig in zijn uitleg en zegt ook eerlijk dat hij geen wonderen kan verrichten.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  11 mei 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Kundige chirurg die eerlijk vertelt wat de risico's zijn. Duidelijk in de uitleg wat er moet gebeuren en wat het natraject in de praktijk betekent.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

 • 14. Een goede dokter

Bel voor een consult naar 010 4361537