Nederlandse websiteEnglish website

Behandeling van een rughernia

26 december 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Na heel veel pijn in mijn linkerbeen en niet meer recht op kunnen staan en lopen. Na veel onderzoek toch besloten te opereren en 2 uur na de operatie kon ik weer normaal lopen."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

28 november 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik ben een trouwe fan/patiënt van dr. Schröder en de Bergman kliniek in Naarden. In 2012 ben ik door hem geopereerd aan een hernia."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

14 november 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Dr. Schröder heeft mij geopereerd aan een lage rughernia. Deze hernia veroorzaakte veel klachten, veel pijn en zorgde ook voor een linkerbeen dat niet meer mee wilde werken."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

08 augustus 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Eindelijk een oplossing voor mijn rugklachten door een operatie. Duidelijke uitleg. Prettig is de website van dr. Schröder. Hier kon ik heel duidelijk lezen wat mij te wachten stond tijdens en na de operatie."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

27 juni 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Afspraak was binnen anderhalve week geregeld, operatie daarna binnen halve week, maar had volgens mij zelfs binnen een dag gekund."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

30 maart 2017

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Wat een geweldige man,rustig, kundig en met af en toe wat humor! Donderdag 16 maart ben ik geopereerd door dr. Schröder meteen al verlichting in mijn benen en rug!"

Lees meer

Behandeling van een rughernia

16 maart 2017

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Na jarenlang rugpijn met terugkerende hernia klachten bij dr. Schröder gekomen met de vraag. Waarom? Duidelijk en to the point uitleg en een eventuele oplossing kreeg ik aangeboden."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

02 oktober 2016

Ervaring van Jaap Beeuwkes

"Geweldige resultaat rughernia. Op de zelfde dag weer naar huis. Ongelofelijk. Geen stralingspijn in linkerbeen. Al het personeel een dikke 10 voor verzorging en behandeling."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

28 september 2016

Ervaring van Suzan Klepper

"Ik ben 9 augustus geopereerd aan m'n hernia. Ik had er al ruim 3 jaar last van, maar de laatste weken was het heel heftig. Na de operatie ging ik 's avonds naar huis en ik kon weer gewoon lopen en zitten."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

02 februari 2016

Ervaring van Coert de Roo

"Ik vond de behandeling van Bergmann Clinics geweldig! Na het eerste consult lag ik twee weken later op de OK. Ondanks dat de operatie nog niet het gewenste resultaat heeft, vind ik de zorg én nazorg zeer goed."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

05 oktober 2015

Ervaring van A.W. Zoon

"Last van een beknelde zenuw onder in mijn rug. Op 15 september ben ik geopereerd door dr. Schröder en alles is prima verlopen."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

29 september 2015

Ervaring van H. Hemelrijk

"Heel snel geholpen, binnen twee weken. Ik had een rughernia en een zenuwkanaal die vernauwd was. Beide zijn verholpen."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

20 juli 2015

Ervaring van Tim Hölzken

"Na maanden van hevige rug- en beenpijn stond ik na de ingreep binnen 24 uur buiten. Na een week kon ik weer goed functioneren en na 3 weken was ik weer volledig en pijnvrij aan het werk."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

09 juni 2015

Ervaring van C.M. Boogaard-van der Kreeft

"Ik ben geopereerd door dr. Schröder. Het is voorspoedig verlopen. De heup- en beenpijn was meteen verdwenen."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

08 mei 2015

Ervaring van M. Steegstra

"Na jarenlange rugklachten die uiteindelijk hebben geleid tot het niet meer kunnen lopen en zitten door de pijn in mijn linkerbeen. Het traject vanaf MRI scan tot operatie liep zeer snel en professioneel."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

08 mei 2015

Ervaring van Carina

"Het was heel bijzonder hoe snel ik geholpen kon worden. Dr. Schröder is een erg fijne dokter, duidelijk, met veel aandacht voor de patiënt."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

15 april 2015

Ervaring van B.W. Jansma

"Eind februari lag ik in de MRI-scan en op 10 maart al op de operatietafel bij Dr. Schröder. Vanaf deze datum helemaal pijnloos na al die jaren."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

15 april 2015

Ervaring van Annet Rietman

"Half april geopereerd aan een lage rughernia. Het hele traject van eerste telefonische contact tot en met ontslag is prima verlopen."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

15 april 2015

Ervaring van Esther

"Na 1,5 jaar met een hernia te hebben gelopen ben ik eindelijk geholpen en heb daarvoor een goede arts uitgezocht en deze vond ik in Dr. Schröder. De operatie is geslaagd en de hernia is succesvol verwijderd."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

15 december 2014

Ervaring van Karen Verheij

"Na een jaar met pijn doorgelopen te hebben, heb ik eindelijk weer mijn leven terug! Direct na de diagnose van de neuroloog kon ik terecht bij dr. Schröder en meteen na de operatie had ik geen enkele pijn meer."

Lees meer

De operatiegids

In de operatiegids leest u alles over wat u zelf thuis kan doen wat betreft voorbereiding op de operatie en u leest adviezen wat u kunt doen in de periode na de operatie, als u weer thuis bent.

Het is zeer aan te bevelen om zo goed mogelijk deze adviezen op te volgen. Hierdoor vergroot u de kans dat het uiteindelijke resultaat van de operatie het grootst is. Met andere woorden: u hebt zelf een duidelijke invloed op de uitkomst van de behandeling!

Bekijk de operatiegids

  • Hoe bereid ik me voor op een operatie?

    Voor de operatie zelf hoeft u zich in principe niet veel voor te bereiden. Het is wel belangrijk dat u van te voren nadenkt over de tijd na de operatie. Na de operatie zult u een tijdje niet mogen werken. Breng uw werkgever hiervan op de hoogte. Het is ook verstandig om na de operatie wat hulp te organiseren, want u zult kortdurend wat wondpijn hebben, want u bent net geopereerd. U mag ook niet een tijdje autorijden. Organiseer van te voren hulp voor uw huishouden en de zorg voor uzelf en eventueel uw kinderen.

  • Waar moet u de dag voor de operatie aan denken?

    Houd een nuchtere maag

    De avond voor de operatie mag u tot 12 uur s' nachts eten en drinken, daarna niet meer. Voor de patiënten die in de middag worden geopereerd kan een licht ontbijt genuttigd worden. Dit wordt ruim van te voren uitvoerig aan u uitgelegd.

    Vermijd verzorgingsproducten

    Wij vragen u vriendelijk om de rug of nek niet in te smeren met verzorgingsproducten, omdat de huid hierdoor moeilijk te desinfecteren is.

  • Waar moet u op de dag van de operatie aan denken?

    Zorg dat u op tijd bent

    Op de dag van de operatie meldt u zich bij de hoofdingang van de kliniek. Daar wijst de gastvrouw u de weg, alwaar u wordt opgevangen door het verplegend personeel. Zorg dat u goed op tijd bent op het afgesproken tijdstip voor de ontvangst.

  • Verdoving tijdens de operatie

    PTED operatie

    U krijgt van de anesthesist vlak voor de ingreep alleen een licht slaapmiddel toegediend via een infuus. Zodoende merkt u niet veel van de operatie, maar bent u wel wekbaar. U krijgt geen volledige narcose. De huid in de zij wordt met een kleine lokale verdoving verdoofd, precies op de plek waar de endoscoop naar binnen gaat. Ook de dikke rugspier die daaronder ligt wordt verdoofd. U voelt wel dat de chirurg bezig is tijdens de operatie, maar u ervaart nauwelijks of geen pijn. Na de ingreep bent u ook meteen wakker.

    Overige operaties

    Alle andere (niet-PTED) patiënten krijgen voor de operatie een volledige verdoving (narcose) toegediend. In verband met de houding op de operatietafel is een verdoving met een ruggenprik niet wenselijk. De anesthesist dient de medicijnen toe die voor de verdoving zorgen (lees hierover mee in blog 12: 'Onder zeil.

  • Waar gaat u na de operatie naar toe?

    U wordt naar de uitslaapkamer gebracht

    Aan het einde van de operatie stopt de anesthesist met het toedienen van de medicijnen die u in slaap houden. U komt dan weer vanzelf bij kennis. Dan wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Dat is een aparte ruimte vlak bij de operatiekamer. Daar ziet een gespecialiseerde verpleegkundige erop toe dat u rustig van de operatie bij komt. Ook hier bent u aangesloten op de bewakingsapparatuur.

    Kamer op de verpleegafdeling

    Als u helemaal wakker bent wordt u teruggebracht naar uw kamer op de verpleegafdeling. Op de verpleegafdeling zal de fysiotherapeut langskomen om u uit te leggen hoe u gaat mobiliseren.

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

  • 18. Bergman bedankt!

  • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

  • 16. You can't always get what you want

  • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537