Nederlandse websiteEnglish website

Behandeling van een rughernia

04 maart 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Na vele recensies te hebben gelezen en na veel twijfelen heb ik toch besloten om mij te laten opereren door dr. Schröder."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

18 februari 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik heb mij van A tot Z heel erg op mijn gemak gevoeld, zeker omdat niemand met mij mee mocht en ook niet bij me mocht zijn in deze corona tijd."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

04 februari 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Op 25 november 2020 ben ik geopereerd aan mijn rug. Een dikke 10 voor dr. Schröder en zijn team. Duidelijk vertelt hoe en wat, de voordelen en nadelen, geopereerd en het gaat nu super goed."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

21 januari 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Dr. Schröder zag mij en besloot me 5 dagen later al te opereren. Vanuit het reguliere ziekenhuis doorverwezen en radeloos van de constante zenuwpijn in mijn onderrug en rechterbil."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

24 december 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Elke dag met pijn in het rechterbeen hierdoor weinig kunnen doen heb ik toch besloten om mij te laten behandelen. Met een pijnscore van 8,5 kom ik de OK ingereden."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

10 december 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Dr. Schröder is een fantastische arts! Heel kundig en to-the-point. Na de hernia operatie kan ik weer lopen zonder pijn! Ook veel dank aan de gehele Bergman kliniek."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

26 november 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Dr. Schröder is een hele kundige chirurg die je meteen op je gemak stelt. Ook het verplegend personeel is zeer kundig en vriendelijk, waar niets te veel voor was."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

12 november 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Na 2,5 jaar tobben met rugklachten (fysio en later corticosteroiden injectie zonder resultaat), doorverwezen naar dr. Schroder."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

29 oktober 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Na de behandeling door dr. Schröder was ik vrijwel direct volledig klachtenvrij. Door deze ingreep kan ik weer aan sport- en andere activiteiten denken."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

29 oktober 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik kon na doorverwijzen van de Neuroloog, dezelfde dag nog terrecht. Erg vriendelijk personeel, dr. Schröder kwam op mij professioneel en zeer bekwaam over."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

18 augustus 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Uitermate gelukkig met de geboden zorg en operatie. Snel geholpen en met een resultaat wat ervoor zorgt dat ik, met vol vertrouwen, mijn rug kan gebruiken."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

06 augustus 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Dr. Schröder heeft mij mijn leven teruggegeven! Na 10 maanden elke dag pijn, mocht ik op maandag voor een gesprek komen en op donderdag werd ik al geopereerd. Ik werd wakker uit de narcose en de zenuwpijn was weg!"

Lees meer

Behandeling van een rughernia

25 juni 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik heb 11 weken met enorme zenuwpijn in mijn linkerbeen gehad. Zo erg zelfs, dat ik niets kon doen. Deze pijn kwam door een hernia tussen L5 en S1."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

30 april 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik heb de weken erna best wat napijn gehad en last van mijn zenuwen, maar de ergste pijn was na de operatie weg."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

02 april 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Top ervaring bij dr. Schröder in Naarden! Ik kon heel snel terecht voor ingreep aan L5 S1 hernia na weken behandeling op de rugpoli."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

09 januari 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Na een lange periode van hoop op natuurlijk herstel toch besloten de hernia te opereren. Na overleg met mijn neuroloog en dr. Schröder de beslissing gemaakt."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

26 december 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Na heel veel pijn in mijn linkerbeen en niet meer recht op kunnen staan en lopen. Na veel onderzoek toch besloten te opereren en 2 uur na de operatie kon ik weer normaal lopen."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

28 november 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik ben een trouwe fan/patiënt van dr. Schröder en de Bergman kliniek in Naarden. In 2012 ben ik door hem geopereerd aan een hernia."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

14 november 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Dr. Schröder heeft mij geopereerd aan een lage rughernia. Deze hernia veroorzaakte veel klachten, veel pijn en zorgde ook voor een linkerbeen dat niet meer mee wilde werken."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

08 augustus 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Eindelijk een oplossing voor mijn rugklachten door een operatie. Duidelijke uitleg. Prettig is de website van dr. Schröder. Hier kon ik heel duidelijk lezen wat mij te wachten stond tijdens en na de operatie."

Lees meer

De operatiegids

In de operatiegids leest u alles over wat u zelf thuis kan doen wat betreft voorbereiding op de operatie en u leest adviezen wat u kunt doen in de periode na de operatie, als u weer thuis bent.

Het is zeer aan te bevelen om zo goed mogelijk deze adviezen op te volgen. Hierdoor vergroot u de kans dat het uiteindelijke resultaat van de operatie het grootst is. Met andere woorden: u hebt zelf een duidelijke invloed op de uitkomst van de behandeling!

Bekijk de operatiegids

  • Hoe bereid ik me voor op een operatie?

    Voor de operatie zelf hoeft u zich in principe niet veel voor te bereiden. Het is wel belangrijk dat u van te voren nadenkt over de tijd na de operatie. Na de operatie zult u een tijdje niet mogen werken. Breng uw werkgever hiervan op de hoogte. Het is ook verstandig om na de operatie wat hulp te organiseren, want u zult kortdurend wat wondpijn hebben, want u bent net geopereerd. U mag ook niet een tijdje autorijden. Organiseer van te voren hulp voor uw huishouden en de zorg voor uzelf en eventueel uw kinderen.

  • Waar moet u de dag voor de operatie aan denken?

    Houd een nuchtere maag

    De avond voor de operatie mag u tot 12 uur s' nachts eten en drinken, daarna niet meer. Voor de patiënten die in de middag worden geopereerd kan een licht ontbijt genuttigd worden. Dit wordt ruim van te voren uitvoerig aan u uitgelegd.

    Vermijd verzorgingsproducten

    Wij vragen u vriendelijk om de rug of nek niet in te smeren met verzorgingsproducten, omdat de huid hierdoor moeilijk te desinfecteren is.

  • Waar moet u op de dag van de operatie aan denken?

    Zorg dat u op tijd bent

    Op de dag van de operatie meldt u zich bij de hoofdingang van de kliniek. Daar wijst de gastvrouw u de weg, alwaar u wordt opgevangen door het verplegend personeel. Zorg dat u goed op tijd bent op het afgesproken tijdstip voor de ontvangst.

  • Verdoving tijdens de operatie

    PTED operatie

    U krijgt van de anesthesist vlak voor de ingreep alleen een licht slaapmiddel toegediend via een infuus. Zodoende merkt u niet veel van de operatie, maar bent u wel wekbaar. U krijgt geen volledige narcose. De huid in de zij wordt met een kleine lokale verdoving verdoofd, precies op de plek waar de endoscoop naar binnen gaat. Ook de dikke rugspier die daaronder ligt wordt verdoofd. U voelt wel dat de chirurg bezig is tijdens de operatie, maar u ervaart nauwelijks of geen pijn. Na de ingreep bent u ook meteen wakker.

    Overige operaties

    Alle andere (niet-PTED) patiënten krijgen voor de operatie een volledige verdoving (narcose) toegediend. In verband met de houding op de operatietafel is een verdoving met een ruggenprik niet wenselijk. De anesthesist dient de medicijnen toe die voor de verdoving zorgen (lees hierover mee in blog 12: 'Onder zeil.

  • Waar gaat u na de operatie naar toe?

    U wordt naar de uitslaapkamer gebracht

    Aan het einde van de operatie stopt de anesthesist met het toedienen van de medicijnen die u in slaap houden. U komt dan weer vanzelf bij kennis. Dan wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Dat is een aparte ruimte vlak bij de operatiekamer. Daar ziet een gespecialiseerde verpleegkundige erop toe dat u rustig van de operatie bij komt. Ook hier bent u aangesloten op de bewakingsapparatuur.

    Kamer op de verpleegafdeling

    Als u helemaal wakker bent wordt u teruggebracht naar uw kamer op de verpleegafdeling. Op de verpleegafdeling zal de fysiotherapeut langskomen om u uit te leggen hoe u gaat mobiliseren.

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

  • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

  • 16. You can't always get what you want

  • 15. Aan de grote klok

  • 14. Een goede dokter

Bel voor een consult naar 010 4361537