Nederlandse websiteEnglish website

Behandeling van een instabiele wervelkolom

19 maart 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Ik heb 5 jaar met rugklachten gelopen en geen enkele arts wilde mij helpen. Tot ik bij deze arts kwam. Dr. Schröder wilde mij gelijk helpen, omdat het te verhelpen was.”

Lees meer

Behandeling van een instabiele wervelkolom

22 augustus 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Prima uitleg, duidelijk en direct. Na 5 jaar pijnklachten onderrug, bekken, heupen en uitstraling rechterbeen en tintelingen in de linkervoet. Nu ben ik pijnvrij!”

Lees meer

Behandeling van een instabiele wervelkolom

17 augustus 2016

Ervaring van Yuri Groenhart

“Na 9 jaar lage rugpijn, zware pijnstillers en van alles geprobeerd te hebben, kwam ik begin mei met versleten tussenwervels bij Bergman Clinics bij dr. Schröder.”

Lees meer

Behandeling van een instabiele wervelkolom

12 januari 2016

Ervaring van Maggie Boode

“Afgelopen dinsdag 12 januari ben ik geopereerd door dr. Schröder in de Bergman kliniek te Naarden (Spondylodese operatie). Vanaf het eerste bezoek aan de kliniek, tot aan de operatie zelf is alles heel duidelijk uitgelegd.”

Lees meer

Behandeling van een instabiele wervelkolom

10 maart 2015

Ervaring van Y. van der Laan

“Mijn ervaring met de Bergman Kliniek is heel erg goed. Mijn onderrug is in November vastgezet, en dat is er goed verlopen.”

Lees meer

Behandeling van een instabiele wervelkolom

26 januari 2015

Ervaring van Monique van der Werff

“Precies drie maanden geleden ben ik door Dr. Schröder geopereerd aan een versleten tussenwervel. Er is (via de buik) een cage geplaatst en de wervels op nivo 3-4 zijn vastgezet."

Lees meer

Behandeling van een instabiele wervelkolom

07 mei 2014

Ervaring van T.P. Noordermeer-Sastrowijoto

“10 weken geleden heb ik een spondylodese en stenose operatie ondergaan middels de sextant methode. Vrij snel na de operatie was ik volledig pijn vrij."

Lees meer

Behandeling van een instabiele wervelkolom

05 maart 2014

Ervaring van J. van der Wilk-Erades

“Op 6 februari j.l geopereerd aan een stenose door Dr.Schröder en op 7 februari zonder pijn, blij en vrolijk de kliniek uitgewandeld.Dr.Schröder is voor mij een kanjer.DANK !!"

Lees meer

Behandeling van een instabiele wervelkolom

17 januari 2014

Ervaring van Safiera Hoff

“Op 3 december 2013 ben ik geopereerd aan een verschoven rugwervel en een hernia. De beenpijn was meteen weg. Nu, 6 weken later, kan ik alles weer!”

Lees meer

Behandeling van een instabiele wervelkolom

11 november 2013

Ervaring van Tiny Moehring-Miedema

“Na JAREN van rugpijn met uitstraling in het rechter been ben ik geopereerd aan een afgeschoven rugwervel en een zenuw die vele jaren beklemt heeft gezeten!”

Lees meer

Behandeling van een instabiele wervelkolom

25 mei 2013

Ervaring van Anja Bartke-Schepers

“De behandeling bij de Bergman clinic was uitstekend. Dr. Schröder heeft duidelijk uitgelegd wat er ging gebeuren en ik kon gelukkig een week later al geopereerd worden aan mijn hernia.”

Lees meer

De operatiegids

In de operatiegids leest u alles over wat u zelf thuis kan doen wat betreft voorbereiding op de operatie en u leest adviezen wat u kunt doen in de periode na de operatie, als u weer thuis bent.

Het is zeer aan te bevelen om zo goed mogelijk deze adviezen op te volgen. Hierdoor vergroot u de kans dat het uiteindelijke resultaat van de operatie het grootst is. Met andere woorden: u hebt zelf een duidelijke invloed op de uitkomst van de behandeling!

Bekijk de operatiegids

 • Hoe bereid ik me voor op een operatie?

  Voor de operatie zelf hoeft u zich in principe niet veel voor te bereiden. Het is wel belangrijk dat u van te voren nadenkt over de tijd na de operatie. Na de operatie zult u een tijdje niet mogen werken. Breng uw werkgever hiervan op de hoogte. Het is ook verstandig om na de operatie wat hulp te organiseren, want u zult kortdurend wat wondpijn hebben, want u bent net geopereerd. U mag ook niet een tijdje autorijden. Organiseer van te voren hulp voor uw huishouden en de zorg voor uzelf en eventueel uw kinderen.

 • Waar moet u de dag voor de operatie aan denken?

  Houd een nuchtere maag

  De avond voor de operatie mag u tot 12 uur s' nachts eten en drinken, daarna niet meer. Alleen in de ochtend een klein slokje water.

  Vermijd verzorgingsproducten

  Wij vragen u vriendelijk om de rug of nek niet in te smeren met verzorgingsproducten, omdat de huid hierdoor moeilijk te desinfecteren is.

 • Waar moet u op de dag van de operatie aan denken?

  Zorg dat u op tijd bent

  Op de dag van de operatie meldt u zich bij de hoofdingang van de kliniek. Daar wijst de gastvrouw u de weg, alwaar u wordt opgevangen door het verplegend personeel. Zorg dat u goed op tijd bent op het afgesproken tijdstip voor de ontvangst.

 • Verdoving tijdens de operatie

  PTED operatie

  U krijgt van de anesthesist vlak voor de ingreep alleen een licht slaapmiddel toegediend via een infuus. Zodoende merkt u niet veel van de operatie, maar bent u wel wekbaar. U krijgt geen volledige narcose. De huid in de zij wordt met een kleine lokale verdoving verdoofd, precies op de plek waar de endoscoop naar binnen gaat. Ook de dikke rugspier die daaronder ligt wordt verdoofd. U voelt wel dat de chirurg bezig is tijdens de operatie, maar u ervaart nauwelijks of geen pijn. Na de ingreep bent u ook meteen wakker.

  Overige operaties

  Alle andere (niet-PTED) patiënten krijgen voor de operatie een volledige verdoving (narcose) toegediend. In verband met de houding op de operatietafel is een verdoving met een ruggenprik niet wenselijk. De anesthesist dient de medicijnen toe die voor de verdoving zorgen (lees hierover mee in blog 12: 'Onder zeil.

 • Waar gaat u na de operatie naar toe?

  U wordt naar de uitslaapkamer gebracht

  Aan het einde van de operatie stopt de anesthesist met het toedienen van de medicijnen die u in slaap houden. U komt dan weer vanzelf bij kennis. Dan wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Dat is een aparte ruimte vlak bij de operatiekamer. Daar ziet een gespecialiseerde verpleegkundige erop toe dat u rustig van de operatie bij komt. Ook hier bent u aangesloten op de bewakingsapparatuur.

  Kamer op de verpleegafdeling

  Als u helemaal wakker bent wordt u teruggebracht naar uw kamer op de verpleegafdeling. Op de verpleegafdeling zal de fysiotherapeut langskomen om u uit te leggen hoe u gaat mobiliseren.

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 18. Bergman bedankt!

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537