Nederlandse websiteEnglish website

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

02 juni 2022

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Op 9 mei had ik de ingreep en na ongeveer twee weken was er een duidelijke verbetering merkbaar. Dr. Schröder is begeleidend en geeft duidelijk advies.”

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

11 mei 2022

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Kundige chirurg die eerlijk vertelt wat de risico's zijn. Duidelijk in de uitleg wat er moet gebeuren en wat het natraject in de praktijk betekent.”

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

01 april 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Dr. Schröder heeft mij verlost van een beknelde zenuw in de onderrug. Hoe onvoorstelbaar dat ik na de operatie direct al geen pijn meer had in het been.”

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

18 maart 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Er werden mogelijke andere oorzaken onderzocht, waarbij uiteindelijk de beknelling van zenuwen in ruggenwervelkanalen in de onderrug de boosdoener leek.”

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

01 oktober 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Dr. Schröder was fantastisch. Ze loopt inmiddels weer als een kievit en we zijn blij dat alles weer achter de rug is!”

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

17 september 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Na maanden van erge pijn eindelijk verlost door de ingreep van dr. Schroder en mijn leven bijna terug. Inmiddels ben ik bijna 3 weken verder en het revalideren gaat goed."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

03 september 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“De MRI toonde een lumbale stenose tussen L4 en L5. De zenuw was ernstig bekneld. De neuroloog raadde mij aan om advies te vragen aan een neurochirurg."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

23 juli 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Na een lange zoektocht van 3 jaar, is dr. Schröder degene geweest die mij door een operatie voor een groot deel van mijn klachten heeft bevrijd."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

11 juni 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Op de dag van operatie in Naarden was de opvang perfect geregeld, ik voelde mij direct op mijn gemak."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

29 mei 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Heel tevreden! Snel geholpen. persoonlijk contact. Ik heb alle vertrouwen in deze kliniek. Ben zelf ook door iemand anders naar deze kliniek verwezen."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

19 oktober 2017

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Mijn ervaring is super, je word gewaardeerd als patiënt, je bent geen nummer zoals in een ziekenhuis. Er word goed geluisterd naar je klachten."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

28 maart 2015

Ervaring van Marco Verdonk

“Na al een hele tijd met pijn in mijn rug gelopen te hebben ben ik uiteindelijk bij de Bergman Clinic terecht gekomen. Achteraf had ik dit veel eerder moeten doen maar ja dat wist ik ook niet."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

04 maart 2015

Ervaring van Trudi van Dorssen

“Na vier dagen vreselijke pijnen, kon ik gelukkig 12 dagen voor de afgesproken datum worden geopereerd worden aan de stenose. Van tevoren was ik uitgebreid voorgelicht wat er zou gedaan zou worden door Dr. Schröder."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

04 maart 2015

Ervaring van Ilona

“Na jaren met zware pijn rond te hebben gelopen op aanraden van huisarts bij Bergman Clinics terecht gekomen er werd goed na mijn klachten geluisterd, en op de zelfde dag diverse foto s en mri gemaakt."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

12 januari 2015

Ervaring van Ineke Horbach

“Ik ben heel tevreden met de uitgevoerde operatie en de gang van zaken in de Bergman kliniek in Naarden. Met dank aan dr. Schröder. Kundig en vriendelijk personeel, prettige locatie en voorzieningen."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

04 januari 2015

Ervaring van Jan Kerzaan

“27 november j.l. ben ik geopereerd door dr. Schröder i.v.m. een dubbele wervelkanaalvernauwing in de onderrug. Daarvoor heel veel pijn in de onderrug en flinke uitstraling naar linker boven en onderbeen."

Lees meer

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

16 december 2014

Ervaring van Dick Pronk

“30 oktober j.l. geopereerd door dr. Schröder i.v.m. een wervelkanaalvernauwing in de onderrug. Daarvoor heel veel pijn in de onderrug en uitstraling naar linker bil en -rug."

Lees meer

De operatiegids

In de operatiegids leest u alles over wat u zelf thuis kan doen wat betreft voorbereiding op de operatie en u leest adviezen wat u kunt doen in de periode na de operatie, als u weer thuis bent.

Het is zeer aan te bevelen om zo goed mogelijk deze adviezen op te volgen. Hierdoor vergroot u de kans dat het uiteindelijke resultaat van de operatie het grootst is. Met andere woorden: u hebt zelf een duidelijke invloed op de uitkomst van de behandeling!

Bekijk de operatiegids

  • Hoe bereid ik me voor op een operatie?

    Voor de operatie zelf hoeft u zich in principe niet veel voor te bereiden. Het is wel belangrijk dat u van te voren nadenkt over de tijd na de operatie. Na de operatie zult u een tijdje niet mogen werken. Breng uw werkgever hiervan op de hoogte. Het is ook verstandig om na de operatie wat hulp te organiseren, want u zult kortdurend wat wondpijn hebben, want u bent net geopereerd. U mag ook niet een tijdje autorijden. Organiseer van te voren hulp voor uw huishouden en de zorg voor uzelf en eventueel uw kinderen.

  • Waar moet u de dag voor de operatie aan denken?

    Houd een nuchtere maag

    De avond voor de operatie mag u tot 12 uur s' nachts eten en drinken, daarna niet meer. Voor de patiënten die in de middag worden geopereerd kan een licht ontbijt genuttigd worden. Dit wordt ruim van te voren uitvoerig aan u uitgelegd.

    Vermijd verzorgingsproducten

    Wij vragen u vriendelijk om de rug of nek niet in te smeren met verzorgingsproducten, omdat de huid hierdoor moeilijk te desinfecteren is.

  • Waar moet u op de dag van de operatie aan denken?

    Zorg dat u op tijd bent

    Op de dag van de operatie meldt u zich bij de hoofdingang van de klinieken. Daar wijst de gastvrouw u de weg, alwaar u wordt opgevangen door het verplegend personeel. Zorg dat u goed op tijd bent op het afgesproken tijdstip voor de ontvangst.

  • Verdoving tijdens de operatie

    PTED operatie

    U krijgt van de anesthesist vlak voor de ingreep alleen een licht slaapmiddel toegediend via een infuus. Zodoende merkt u niet veel van de operatie, maar bent u wel wekbaar. U krijgt geen volledige narcose. De huid in de zij wordt met een kleine lokale verdoving verdoofd, precies op de plek waar de endoscoop naar binnen gaat. Ook de dikke rugspier die daaronder ligt wordt verdoofd. U voelt wel dat de chirurg bezig is tijdens de operatie, maar u ervaart nauwelijks of geen pijn. Na de ingreep bent u ook meteen wakker.

    Overige operaties

    Alle andere (niet-PTED) patiënten krijgen voor de operatie een volledige verdoving (narcose) toegediend. In verband met de houding op de operatietafel is een verdoving met een ruggenprik niet wenselijk. De anesthesist dient de medicijnen toe die voor de verdoving zorgen (lees hierover mee in blog 12: 'Onder zeil.

  • Waar gaat u na de operatie naar toe?

    U wordt naar de uitslaapkamer gebracht

    Aan het einde van de operatie stopt de anesthesist met het toedienen van de medicijnen die u in slaap houden. U komt dan weer vanzelf bij kennis. Dan wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Dat is een aparte ruimte vlak bij de operatiekamer. Daar ziet een gespecialiseerde verpleegkundige erop toe dat u rustig van de operatie bij komt. Ook hier bent u aangesloten op de bewakingsapparatuur.

    Kamer op de verpleegafdeling

    Als u helemaal wakker bent wordt u teruggebracht naar uw kamer op de verpleegafdeling. Op de verpleegafdeling zal de fysiotherapeut langskomen om u uit te leggen hoe u gaat mobiliseren.

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

  • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

  • 16. You can't always get what you want

  • 15. Aan de grote klok

  • 14. Een goede dokter

Bel voor een consult naar 010 4361537