Nederlandse websiteEnglish website

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

Ik had al jaren last van pijn in mijn benen, voornamelijk het rechter been. Het advies van diverse artsen: fysiotherapie en paracetamol. Begin dit jaar werden de klachten erger. Na 10 minuten lopen werden mijn rechter onderbeen en rechter voet gevoelloos. Even gaan zitten bracht het gevoel weer terug. Op een gegeven moment hielp dat niet meer en voelden mijn beenspieren ook heel snel vermoeid. Lopen werd een opgave en dit beperkte mij steeds meer.

De MRI toonde een lumbale stenose tussen L4 en L5. De zenuw was ernstig bekneld. De neuroloog raadde mij aan om advies te vragen aan een neurochirurg, en omdat zij vond dat ik niet te lang moest wachten dacht zij aan Bergman Clinics in Naarden. Voor dat advies ben ik haar nog steeds dankbaar!

Ik kon heel snel terecht bij dr. Schröder. Hij heeft goed uitgelegd wat de oorzaak was van de klachten, wat hij daaraan kon doen, wat de prognose was en wat de risico’s waren. Omdat ik alle vertrouwen had in deze arts heb ik besloten mij door hem te laten opereren. Na iets meer dan een week kon ik terecht. Dr. Schröder heeft bij mij een zogenaamde decompressie uitgevoerd via een minimaal-invasieve procedure. De volgende dag al kon ik naar huis. Toen ik uit bed mocht en stukje ging lopen bleek de pijn verdwenen. Wat een fantastische arts!

Dank aan dr. Schröder en het hele team van Bergman Clinics in Naarden voor de prettige, snelle en kwalitatief uitstekende zorg.

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een rughernia

  30 juni 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  "Ik ben geopereerd door dr. Schröder. Bij mij is een kunstdiscus geplaatst in mijn rug. Moest wel eerst 10 kilo afvallen, maar dat had ik er graag voor over als je alle dagen zo'n pijn hebt."

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  16 juni 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Gisteren geopereerd aan mijn rug. Ik zag er erg tegen op, maar werd door de dokter gerustgesteld. Ik ben super blij dat ik voor deze chirurg gekozen heb.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  02 juni 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Op 9 mei had ik de ingreep en na ongeveer twee weken was er een duidelijke verbetering merkbaar. Dr. Schröder is begeleidend en geeft duidelijk advies.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  19 mei 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Een zeer vakkundig chirurg die voor de operatie duidelijk aangeeft wat de kans van slagen is. De chirurg is duidelijk en bondig in zijn uitleg en zegt ook eerlijk dat hij geen wonderen kan verrichten.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  11 mei 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Kundige chirurg die eerlijk vertelt wat de risico's zijn. Duidelijk in de uitleg wat er moet gebeuren en wat het natraject in de praktijk betekent.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

 • 14. Een goede dokter

Bel voor een consult naar 010 4361537