Nederlandse websiteEnglish website

Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

Ik had al jaren last van pijn in mijn benen, voornamelijk het rechter been. Het advies van diverse artsen: fysiotherapie en paracetamol. Begin dit jaar werden de klachten erger. Na 10 minuten lopen werden mijn rechter onderbeen en rechter voet gevoelloos. Even gaan zitten bracht het gevoel weer terug. Op een gegeven moment hielp dat niet meer en voelden mijn beenspieren ook heel snel vermoeid. Lopen werd een opgave en dit beperkte mij steeds meer.

De MRI toonde een lumbale stenose tussen L4 en L5. De zenuw was ernstig bekneld. De neuroloog raadde mij aan om advies te vragen aan een neurochirurg, en omdat zij vond dat ik niet te lang moest wachten dacht zij aan Bergman Clinics in Naarden. Voor dat advies ben ik haar nog steeds dankbaar!

Ik kon heel snel terecht bij dr. Schröder. Hij heeft goed uitgelegd wat de oorzaak was van de klachten, wat hij daaraan kon doen, wat de prognose was en wat de risico’s waren. Omdat ik alle vertrouwen had in deze arts heb ik besloten mij door hem te laten opereren. Na iets meer dan een week kon ik terecht. Dr. Schröder heeft bij mij een zogenaamde decompressie uitgevoerd via een minimaal-invasieve procedure. De volgende dag al kon ik naar huis. Toen ik uit bed mocht en stukje ging lopen bleek de pijn verdwenen. Wat een fantastische arts!

Dank aan dr. Schröder en het hele team van Bergman Clinics in Naarden voor de prettige, snelle en kwalitatief uitstekende zorg.

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  27 september 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Na de operatie vertelde dr. Schröder dat hij ook de hernia op L5 had verwijderd. De uitstralende pijn naar bil en been zijn weg, waar ik erg blij mee ben.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  15 september 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Dr. Schröder is zeer bekwaam. Hij geeft duidelijke uitleg, geeft aan wat voor risico's er aan de operatie zit. Alles doet hij op een rustige manier en toon.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  31 augustus 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Met de kennis van achteraf en de pijnloze dag na de operatie zeg ik 'had ik maar gelijk de operatie aangedurfd'. Dan was mij veel pijn bespaard gebleven.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  17 augustus 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Direct na mijn hernia (S1) operatie (uitgevoerd middels PTED techniek) was de pijn weg! Wat een openbaring!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  03 augustus 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Dr. Schröder heeft mij mijn leven terug gegeven. Ik kon niet slapen, zitten, stilstaan, enzovoort. De pijn aan de rechterkant van mijn lijf was onbeschrijfelijk.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 18. Bergman bedankt!

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537