Behandeling van een kanaalvernauwing in de nek
25 maart 2024
Ervaring van Zorgkaart Nederland
“Vanaf het eerste moment dat ik bij de heer Schröder op afspraak kwam tot na de operatie en zelfs een paar weken na de operatie perfect geholpen."
Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.
Op deze website worden geen nieuwe ervaringen meer gepubliceerd. Klik op de onderstaande knop voor recente ervaringen:
“Vanaf het eerste moment dat ik bij de heer Schröder op afspraak kwam tot na de operatie en zelfs een paar weken na de operatie perfect geholpen."
“Dr. Schröder is duidelijk in de uitleg over de operatie, tevens risico’s. Hij heeft een empatisch vermogen en is heel eerlijk. Ik had al lang mijn voorkeur voor dr. Schröder."
“Met een wervelkanaalstenose en veel pijn heb ik dr. Schröder gevonden bij het Park Medisch Centrum in Rotterdam. Hele heldere, no nonsense uitleg van het probleem."
“Wat een fijne en bekwame specialist met geweldige collega's. Vriendelijk, begripvol, vlot. En prachtige kliniek met een rustgevende sfeer."
“Dr. Schröder: een no-nonsense arts die zich beroept op de feiten. Alles wat niet relevant is, wuift hij weg. Dit kan misschien wat bot overkomen, maar ik houd er wel van."
“Na 'helse pijnen' snel gehoord en aansluitend geholpen door dr. Schröder. Het team maakte dat het verblijf zeer aangenaam was, de locatie was een hotel waardig."
“Echt helemaal niks op aan te merken, hele mooie kamers, fijn team die mij heeft behandeld. Ik merkte dat er een goede klik is tussen de medewerkers."
“Bij een regulier ziekenhuis was er een wachtlijst van twee maanden, Bergman gebeld daar kon ik binnen een week terecht s'morgens op spreekuur en meteen in de middag behandeld."
“Na bedrijfsongeval had ik vanaf 2007 toenemende pijn in nekgebied linkerarm en -been. Diverse keren geweest voor MRI en neurodiagnose in regioziekenhuis. Zou allemaal wel meevallen."
“Mijn ervaring met de Bergman Clinics 5 jaar terug ben ik gevallen mijn atlas kolom stond toen scheef mijn manueel therapeut heeft het behandeld en stond toen weer recht."
In de operatiegids leest u alles over wat u zelf thuis kan doen wat betreft voorbereiding op de operatie en u leest adviezen wat u kunt doen in de periode na de operatie, als u weer thuis bent.
Het is zeer aan te bevelen om zo goed mogelijk deze adviezen op te volgen. Hierdoor vergroot u de kans dat het uiteindelijke resultaat van de operatie het grootst is. Met andere woorden: u hebt zelf een duidelijke invloed op de uitkomst van de behandeling!
Voor de operatie zelf hoeft u zich in principe niet veel voor te bereiden. Het is wel belangrijk dat u van te voren nadenkt over de tijd na de operatie. Na de operatie zult u een tijdje niet mogen werken. Breng uw werkgever hiervan op de hoogte. Het is ook verstandig om na de operatie wat hulp te organiseren, want u zult kortdurend wat wondpijn hebben, want u bent net geopereerd. U mag ook niet een tijdje autorijden. Organiseer van te voren hulp voor uw huishouden en de zorg voor uzelf en eventueel uw kinderen.
De avond voor de operatie mag u tot 12 uur s' nachts eten en drinken, daarna niet meer. Alleen in de ochtend een klein slokje water.
Wij vragen u vriendelijk om de rug of nek niet in te smeren met verzorgingsproducten, omdat de huid hierdoor moeilijk te desinfecteren is.
Op de dag van de operatie meldt u zich bij de hoofdingang van de kliniek. Daar wijst de gastvrouw u de weg, alwaar u wordt opgevangen door het verplegend personeel. Zorg dat u goed op tijd bent op het afgesproken tijdstip voor de ontvangst.
U krijgt van de anesthesist vlak voor de ingreep alleen een licht slaapmiddel toegediend via een infuus. Zodoende merkt u niet veel van de operatie, maar bent u wel wekbaar. U krijgt geen volledige narcose. De huid in de zij wordt met een kleine lokale verdoving verdoofd, precies op de plek waar de endoscoop naar binnen gaat. Ook de dikke rugspier die daaronder ligt wordt verdoofd. U voelt wel dat de chirurg bezig is tijdens de operatie, maar u ervaart nauwelijks of geen pijn. Na de ingreep bent u ook meteen wakker.
Alle andere (niet-PTED) patiënten krijgen voor de operatie een volledige verdoving (narcose) toegediend. In verband met de houding op de operatietafel is een verdoving met een ruggenprik niet wenselijk. De anesthesist dient de medicijnen toe die voor de verdoving zorgen (lees hierover mee in blog 12: 'Onder zeil.
Aan het einde van de operatie stopt de anesthesist met het toedienen van de medicijnen die u in slaap houden. U komt dan weer vanzelf bij kennis. Dan wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Dat is een aparte ruimte vlak bij de operatiekamer. Daar ziet een gespecialiseerde verpleegkundige erop toe dat u rustig van de operatie bij komt. Ook hier bent u aangesloten op de bewakingsapparatuur.
Als u helemaal wakker bent wordt u teruggebracht naar uw kamer op de verpleegafdeling. Op de verpleegafdeling zal de fysiotherapeut langskomen om u uit te leggen hoe u gaat mobiliseren.
Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.
Bel voor een consult naar 010 4361537