Nederlandse websiteEnglish website

Behandeling van een nekhernia

27 januari 2022

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Voor de tweede keer in 5 jaar geopereerd door dr. Schröder aan een nekhernia. Het hele team heeft mij super bijgestaan aangezien ik ook nog eens regelmatig last heb van paniek aanvallen.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

26 augustus 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Waar een ander ziekenhuis alleen nog maar pijnbestrijding kon geven heeft dr Schröder in goed overleg en vol vertrouwen mij geopereerd aan mijn nek hernia met zeer goed resultaat.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

27 mei 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Na jarenlang afgescheept te zijn in regionale ziekenhuizen in Scheemda en Groningen gelukkig via Menzis terechtgekomen bij dr. Schröder v/d Bergman Clinics.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

09 juli 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Ik ben ben net 2 weken geleden geopereerd door dr. Schröder aan een hernia, net als 2 jaar terug. Beide keren ben ik heel goed geholpen met begeleid.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

09 april 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“In een woord geweldig. En niet alleen omdat mijn dubbele nekhernia eindelijk weg is, maar meer omdat ik eindelijk - na veel wachten en van kastje naar de muur gestuurd te zijn - serieus genomen ben.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

20 februari 2020

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“In november uiteindelijk geopereerd aan de meest pijnlijke van de nekhernia's door dr. Schröder. Zeer tevreden over zijn uitleg.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

17 oktober 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Ik ben een trouwe fan/patiënt van dr. Schröder en de Bergman kliniek in Naarden. In 2012 ben ik door hem geopereerd aan een hernia, in 2014 weer een hernia en daarbij een spondylodese in verband met de kwaliteit van mijn rug.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

07 oktober 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Allereerst mijn oprechte dank voor de correcte, informatieve en verzorgende handelingen voorafgaand aan, tijdens en na mijn hernia operatie.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

19 september 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Ik ben met een nekhernia naar dr. Schröder gegaan en ik ben uiterst goed geïnformeerd voor de operatie. Tijdens en voor de operatie ben ik erg goed ontvangen door het verpleegkundig personeel.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

05 september 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Dr. Schröder heeft mij op 12 augustus geopereerd aan nekhernia. Door verschrikkelijke pijn en uitval verschijnselen aan mijn arm had ik niet echt andere optie.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

13 juni 2019

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Ik kan deze neurochirurg van harte aanbevelen vanwege zijn duidelijke uitleg, kundigheid en toegankelijkheid. En tevens voor de korte wachttijd voor de operatie.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

26 oktober 2017

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Jaren met rugklachten tot mijn hernia nog erger werd en de pijn niet meer normaal was te bestrijden. Kwam ik bij Bergman clinics, eerst werd ik behandeld op de afdeling pijnbestrijding.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

01 september 2017

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Zeer goed. Goed uitgelegd gekregen wat er aan de hand wasook de mogelijkheden die ik had goed doorgesproken. Duidelijk over wat er ging gebeuren.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

20 augustus 2017

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Ik bezocht dr. Schroder met de vraag mijn nekhernia te opereren. Mijn huisarts en neuroloog adviseerden een operatie omdat ik al meer dan een half jaar klachten en veel pijn had.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

04 juli 2016

Ervaring van Myrthe Bakema

“Na maandenlang met een zeer pijnlijke nekhernia te hebben rondgelopen ben ik op aanraden van een bedrijfsarts bij de Bergman Clinics terechtgekomen.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

10 november 2015

Ervaring van L.A. Metaal

“Zes weken na mijn operatie ben ik pijnvrij, kan alles weer doen. De eerste weken waren lastig en omdat er nog steeds pijn was en dat maakt je onzeker.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

03 augustus 2015

Ervaring van A. van Raay

“Een jaar geleden ben ik geopereerd aan een nekhernia. Diverse neurochirurgen durfden het niet aan. Dr.Schröder zag direct hoe het probleem in elkaar zat en een week later werd ik geopereerd.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

23 juli 2015

Ervaring van Friso de Bruin

“Na 6 maanden onder behandeling geweest te zijn en 4 verschillende soorten medicijnen (hele zware) te hebben geprobeerd, werd mij verteld dat ze geen operatie wilde doen. Daarom ben ik voor een second opinion naar Bergman Clinics gegaan.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

16 juni 2015

Ervaring van Leo

“Ik had al langer last van pijnuitstraling naar mijn linker arm, Na grondig onderzoeken in het Flevo en DC, werd ik doorverwezen naar Dr.Schröder in Naarden.”

Lees meer

Behandeling van een nekhernia

27 mei 2015

Ervaring van B. Schrooders

“Zorgverzekeraar gecheckt, gebeld, afspraak gemaakt en me verbaasd! Verbaasd over de efficiëntie, de daadkracht, de zorg, de snelheid en de kwaliteit van handelen!”

Lees meer

De operatiegids

In de operatiegids leest u alles over wat u zelf thuis kan doen wat betreft voorbereiding op de operatie en u leest adviezen wat u kunt doen in de periode na de operatie, als u weer thuis bent.

Het is zeer aan te bevelen om zo goed mogelijk deze adviezen op te volgen. Hierdoor vergroot u de kans dat het uiteindelijke resultaat van de operatie het grootst is. Met andere woorden: u hebt zelf een duidelijke invloed op de uitkomst van de behandeling!

Bekijk de operatiegids

  • Hoe bereid ik me voor op een operatie?

    Voor de operatie zelf hoeft u zich in principe niet veel voor te bereiden. Het is wel belangrijk dat u van te voren nadenkt over de tijd na de operatie. Na de operatie zult u een tijdje niet mogen werken. Breng uw werkgever hiervan op de hoogte. Het is ook verstandig om na de operatie wat hulp te organiseren, want u zult kortdurend wat wondpijn hebben, want u bent net geopereerd. U mag ook niet een tijdje autorijden. Organiseer van te voren hulp voor uw huishouden en de zorg voor uzelf en eventueel uw kinderen.

  • Waar moet u de dag voor de operatie aan denken?

    Houd een nuchtere maag

    De avond voor de operatie mag u tot 12 uur s' nachts eten en drinken, daarna niet meer. Voor de patiënten die in de middag worden geopereerd kan een licht ontbijt genuttigd worden. Dit wordt ruim van te voren uitvoerig aan u uitgelegd.

    Vermijd verzorgingsproducten

    Wij vragen u vriendelijk om de rug of nek niet in te smeren met verzorgingsproducten, omdat de huid hierdoor moeilijk te desinfecteren is.

  • Waar moet u op de dag van de operatie aan denken?

    Zorg dat u op tijd bent

    Op de dag van de operatie meldt u zich bij de hoofdingang van de kliniek. Daar wijst de gastvrouw u de weg, alwaar u wordt opgevangen door het verplegend personeel. Zorg dat u goed op tijd bent op het afgesproken tijdstip voor de ontvangst.

  • Verdoving tijdens de operatie

    PTED operatie

    U krijgt van de anesthesist vlak voor de ingreep alleen een licht slaapmiddel toegediend via een infuus. Zodoende merkt u niet veel van de operatie, maar bent u wel wekbaar. U krijgt geen volledige narcose. De huid in de zij wordt met een kleine lokale verdoving verdoofd, precies op de plek waar de endoscoop naar binnen gaat. Ook de dikke rugspier die daaronder ligt wordt verdoofd. U voelt wel dat de chirurg bezig is tijdens de operatie, maar u ervaart nauwelijks of geen pijn. Na de ingreep bent u ook meteen wakker.

    Overige operaties

    Alle andere (niet-PTED) patiënten krijgen voor de operatie een volledige verdoving (narcose) toegediend. In verband met de houding op de operatietafel is een verdoving met een ruggenprik niet wenselijk. De anesthesist dient de medicijnen toe die voor de verdoving zorgen (lees hierover mee in blog 12: 'Onder zeil.

  • Waar gaat u na de operatie naar toe?

    U wordt naar de uitslaapkamer gebracht

    Aan het einde van de operatie stopt de anesthesist met het toedienen van de medicijnen die u in slaap houden. U komt dan weer vanzelf bij kennis. Dan wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Dat is een aparte ruimte vlak bij de operatiekamer. Daar ziet een gespecialiseerde verpleegkundige erop toe dat u rustig van de operatie bij komt. Ook hier bent u aangesloten op de bewakingsapparatuur.

    Kamer op de verpleegafdeling

    Als u helemaal wakker bent wordt u teruggebracht naar uw kamer op de verpleegafdeling. Op de verpleegafdeling zal de fysiotherapeut langskomen om u uit te leggen hoe u gaat mobiliseren.

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

  • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

  • 16. You can't always get what you want

  • 15. Aan de grote klok

  • 14. Een goede dokter

Bel voor een consult naar 010 4361537