Nederlandse websiteEnglish website

Behandeling van een rughernia

30 juni 2022

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik ben geopereerd door dr. Schröder. Bij mij is een kunstdiscus geplaatst in mijn rug. Moest wel eerst 10 kilo afvallen, maar dat had ik er graag voor over als je alle dagen zo'n pijn hebt."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

16 juni 2022

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Gisteren geopereerd aan mijn rug. Ik zag er erg tegen op, maar werd door de dokter gerustgesteld. Ik ben super blij dat ik voor deze chirurg gekozen heb.”

Lees meer

Behandeling van een rughernia

19 mei 2022

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Een zeer vakkundig chirurg die voor de operatie duidelijk aangeeft wat de kans van slagen is. De chirurg is duidelijk en bondig in zijn uitleg en zegt ook eerlijk dat hij geen wonderen kan verrichten.”

Lees meer

Behandeling van een rughernia

10 maart 2022

Ervaring van Zorgkaart Nederland

“Ik kan zeggen dat ik kreupel aan kwam en bijna huppelend naar buiten ging. Dr. Schröder vertelt van te voren wat hij gaat doen en wijst je ook op de eventuele complicaties die kunnen optreden.”

Lees meer

Behandeling van een rughernia

24 februari 2022

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Om 7.00 uur liep ik strompelend en ondersteund naar binnen. Om 8.00 werd ik geopereerd met de PTED methode. Om 15.30 uur liep ik zelfstandig naar buiten."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

10 februari 2022

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Duidelijke uitleg vooraf, begrijpelijk zonder moeilijke medische termen. Alles staat goed uitgelegd op de site van dr. Schroder."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

13 januari 2022

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Op 12 januari 2016 heeft dr. Schröder een spondylodese operatie uitgevoerd bij mij. Vooraf gaand aan deze operatie was ik al 2 maal geopereerd in een regulier ziekenhuis aan een hernia en recidief op dezelfde hoogte L5-S1."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

30 december 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Heel goed resultaat! Het verschil tussen hoe ik de kliniek in liep en er de volgende dag uit wandelde is bijna onwerkelijk."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

16 december 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Dr. Schröder was direct en sprak duidelijke taal bij het telefonische intake gesprek. Dit gaf mij direct een vertrouwd gevoel."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

25 november 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Op het moment dat ik op consult kwam bij dokter Schröder voelde het direct goed, ik wilde dat hij mijn hernia ging verwijderen en niet iemand anders."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

11 november 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Al lang last van hernia L5S1 met uitval. Maandag naar de neuroloog die er spoed achter heeft gezet. Dinsdag ben ik geholpen door dr. Schröder en zijn team."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

28 oktober 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik had geluk dat mijn verzekering Bergman vergoed. De afspraak was binnen 3 dagen geregeld, operatie daarna binnen 6 dagen."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

04 oktober 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Al direct na de operatie was ik pijnvrij en vooralsnog ben ik dat gebleven. Ook de operatietechniek van dr Schröder heeft grote voordelen boven de klassieke operatietechniek."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

16 september 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Dr. Schröder opereert de hernia via een buisje wat ingebracht wordt in de rug. Deze methode is mij zeer goed bevallen, 6 uur na de operatie mag je al wat lopen."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

12 augustus 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Wat een fijn en duidelijk traject doorlopen via Bergman clinics en vooral dr. Schröder! Kan dit iedereen aanbevelen met rugklachten, wat een fijn en deskundig goed contact!"

Lees meer

Behandeling van een rughernia

29 juli 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik ben voor de tweede keer door dr. Schröder geopereerd aan mijn hernia. Ik had helaas een residu van een eerdere hernia. Ik was nerveus voor de operatie omdat de risico’s wat groter zijn."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

10 juni 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik ben zeer tevreden over her resultaat van mijn herniaoperatie. Na enkele maanden met enorme, bijna onhoudbare pijn in heup en been is de pijn enorm verminderd en het gaat elke dag beter."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

29 april 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Ik ben er ongelooflijk blij mee en dankbaar. Het hele traject van voorlichting, behandeling en begeleiding rondom de OK is vlekkeloos en professioneel."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

15 april 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Deskundige specialist die beslist het beste met je voor heeft. Goed voorbereid intake gesprek inkomt. Hij luistert naar jou maar luister ook zeker naar hem."

Lees meer

Behandeling van een rughernia

04 maart 2021

Ervaring van Zorgkaart Nederland

"Na vele recensies te hebben gelezen en na veel twijfelen heb ik toch besloten om mij te laten opereren door dr. Schröder."

Lees meer

De operatiegids

In de operatiegids leest u alles over wat u zelf thuis kan doen wat betreft voorbereiding op de operatie en u leest adviezen wat u kunt doen in de periode na de operatie, als u weer thuis bent.

Het is zeer aan te bevelen om zo goed mogelijk deze adviezen op te volgen. Hierdoor vergroot u de kans dat het uiteindelijke resultaat van de operatie het grootst is. Met andere woorden: u hebt zelf een duidelijke invloed op de uitkomst van de behandeling!

Bekijk de operatiegids

  • Hoe bereid ik me voor op een operatie?

    Voor de operatie zelf hoeft u zich in principe niet veel voor te bereiden. Het is wel belangrijk dat u van te voren nadenkt over de tijd na de operatie. Na de operatie zult u een tijdje niet mogen werken. Breng uw werkgever hiervan op de hoogte. Het is ook verstandig om na de operatie wat hulp te organiseren, want u zult kortdurend wat wondpijn hebben, want u bent net geopereerd. U mag ook niet een tijdje autorijden. Organiseer van te voren hulp voor uw huishouden en de zorg voor uzelf en eventueel uw kinderen.

  • Waar moet u de dag voor de operatie aan denken?

    Houd een nuchtere maag

    De avond voor de operatie mag u tot 12 uur s' nachts eten en drinken, daarna niet meer. Voor de patiënten die in de middag worden geopereerd kan een licht ontbijt genuttigd worden. Dit wordt ruim van te voren uitvoerig aan u uitgelegd.

    Vermijd verzorgingsproducten

    Wij vragen u vriendelijk om de rug of nek niet in te smeren met verzorgingsproducten, omdat de huid hierdoor moeilijk te desinfecteren is.

  • Waar moet u op de dag van de operatie aan denken?

    Zorg dat u op tijd bent

    Op de dag van de operatie meldt u zich bij de hoofdingang van de klinieken. Daar wijst de gastvrouw u de weg, alwaar u wordt opgevangen door het verplegend personeel. Zorg dat u goed op tijd bent op het afgesproken tijdstip voor de ontvangst.

  • Verdoving tijdens de operatie

    PTED operatie

    U krijgt van de anesthesist vlak voor de ingreep alleen een licht slaapmiddel toegediend via een infuus. Zodoende merkt u niet veel van de operatie, maar bent u wel wekbaar. U krijgt geen volledige narcose. De huid in de zij wordt met een kleine lokale verdoving verdoofd, precies op de plek waar de endoscoop naar binnen gaat. Ook de dikke rugspier die daaronder ligt wordt verdoofd. U voelt wel dat de chirurg bezig is tijdens de operatie, maar u ervaart nauwelijks of geen pijn. Na de ingreep bent u ook meteen wakker.

    Overige operaties

    Alle andere (niet-PTED) patiënten krijgen voor de operatie een volledige verdoving (narcose) toegediend. In verband met de houding op de operatietafel is een verdoving met een ruggenprik niet wenselijk. De anesthesist dient de medicijnen toe die voor de verdoving zorgen (lees hierover mee in blog 12: 'Onder zeil.

  • Waar gaat u na de operatie naar toe?

    U wordt naar de uitslaapkamer gebracht

    Aan het einde van de operatie stopt de anesthesist met het toedienen van de medicijnen die u in slaap houden. U komt dan weer vanzelf bij kennis. Dan wordt u naar de uitslaapkamer gebracht. Dat is een aparte ruimte vlak bij de operatiekamer. Daar ziet een gespecialiseerde verpleegkundige erop toe dat u rustig van de operatie bij komt. Ook hier bent u aangesloten op de bewakingsapparatuur.

    Kamer op de verpleegafdeling

    Als u helemaal wakker bent wordt u teruggebracht naar uw kamer op de verpleegafdeling. Op de verpleegafdeling zal de fysiotherapeut langskomen om u uit te leggen hoe u gaat mobiliseren.

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

  • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

  • 16. You can't always get what you want

  • 15. Aan de grote klok

  • 14. Een goede dokter

Bel voor een consult naar 010 4361537