Nederlandse websiteEnglish website

Behandeling van een rughernia

Ik ben op een maandag door de neuroloog van Bergman (E. van den Doel) doorverwezen voor een intake bij dr. Schröder. Ik kon de dag erop terecht voor een intake.

De intake verliep prettig en 'to the point'. Voor- en nadelen werden uitgelegd en de wijze van opereren werd toegelicht. Ik kon de maandag erop al onder het mes, een enorme opluchting want het ging al weken zodanig slecht dat ik op maximale dosis morfine en diazepam de dagen sleet. Ik ben prettig ontvangen bij de kliniek en erg goed verzorgd voor- en na de operatie. Ik heb de weken erna best wat napijn gehad en last van mijn zenuwen, maar de ergste pijn was na de operatie weg.

Nu, na zes weken loop ik 10 km (verdeeld over) per dag en kan ik tot mijn grote opluchting steeds beter en langer zitten. Een verademing want dat was sinds juni 2019 al niet meer zo!

Tip: lees naast de 'verplichte' blog no.8 ook de andere blogs. Naast zijn vakkundige vaardigheid als chirurg heeft Dr. Schröder duidelijk plezier in schrijven.

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  27 september 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Na de operatie vertelde dr. Schröder dat hij ook de hernia op L5 had verwijderd. De uitstralende pijn naar bil en been zijn weg, waar ik erg blij mee ben.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  15 september 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Dr. Schröder is zeer bekwaam. Hij geeft duidelijke uitleg, geeft aan wat voor risico's er aan de operatie zit. Alles doet hij op een rustige manier en toon.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  31 augustus 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Met de kennis van achteraf en de pijnloze dag na de operatie zeg ik 'had ik maar gelijk de operatie aangedurfd'. Dan was mij veel pijn bespaard gebleven.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  17 augustus 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Direct na mijn hernia (S1) operatie (uitgevoerd middels PTED techniek) was de pijn weg! Wat een openbaring!”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  03 augustus 2023

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Dr. Schröder heeft mij mijn leven terug gegeven. Ik kon niet slapen, zitten, stilstaan, enzovoort. De pijn aan de rechterkant van mijn lijf was onbeschrijfelijk.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 18. Bergman bedankt!

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

Bel voor een consult naar 010 4361537