Nederlandse websiteEnglish website

Behandeling van een nekhernia

Leeftijd: 47 jaar

Mijn verhaal en ervaring bij Bergman clinic in Naarden. Voorgeschiedenis; Al 5 jaar lang had ik voortdurend nekklachten. Na een bezoek in 2010 bij de Neuroloog in het plaatselijk ziekenhuis in Den Haag werd mij medegedeeld een hernia C5/C6. Echter de toenmalige Neuroloog weigerde te opereren ivm de risico's die ermee gepaard gaan. Alleen de pijnpoli en/of medicatie was hetgeen waar ik het nu inmiddels al 5 jaar mee moest doen.

Heden; Op 3 december 2014 hele heftige pijn in schouders, nek en arm. Het was zo erg dat functioneren niet meer mogelijk was. Bij de huisarts geweest voor een verwijsbrief Neurologie en een afspraak gemaakt bij het plaatselijke ziekenhuis in Den Haag. Helaas kon ik hier pas 9 januari 2015 terecht iets wat mij te lang duurde en zeker niet vol te houden was. Uiteindelijk na zoeken op nekhernia uitgekomen bij Bergman kliniek in Naarden. Hier kon ik nog voor de feestdagen van 2014 terecht bij de Neuroloog Drs. Liesbeth ten Have.

Na een gesprek en onderzoek verwees zij mij door voor een MRI scan. Ook de MRI scan wees uit Hernia C5/C6. (Voordeel Bergman kliniek was al gelijk dat ik de uitslag MRI scan op dezelfde dag kreeg ipv weer een aparte afspraak maken in een plaatselijke reguliere ziekenhuis). De Neuroloog verwees mij na de uitslag eerst door naar de pijnpoli voor een zenuwblokkade injectie. Volgens het verzekeringsprotocol is het bezoek aan de pijnpoli bij drs. Jack Poell een eerste vereiste als er geen acute aanleiding is voor chirurgische ingreep. Met Drs. Jack Poell een fijn gesprek gehad en erg op mijn gemak gesteld voor de komende injectie die hijzelf heeft gezet. Kortom perfecte begeleiding in aanloop naar de ingreep.

De intake was in de ochtend en de ingreep in de middag, ook fijn dat dit dezelfde dag al kon. De ingreep van de injectie was pittig is gewoon geen fijn gevoel. Echter door wederom de ondersteuning van de assistente en na de injectie de begeleiding van het verplegend personeel viel het al met al reuze mee. Na 2 weken was de conclusie dat de injectie niet dat geen bood wat het had moeten zijn en de pijn in schouder en arm kwam weer terug. Na telefonisch contact met Drs. J. Poell gaf hij aan terug naar de Neuroloog te gaan. Het contact met de Neuroloog is telefonisch gegaan ook dit was een prettige ervaring zodat je niet voor elk gesprek heen en weer hoeft te rijden als je van ver komt.

De Neurologe gaf aan toch naar de chirurg te gaan voor een chirurgische ingreep. Na een week kon ik terecht bij Dr. Marc Schröder voor intake gesprek. Na een fijn ontspannen gesprek met Dr. Marc Schröder gaf hij aan te willen opereren. Na alle voor en tegens te hebben besproken was er geen moment twijfel bij mij om het niet te doen, ene kant om de pijn na al die jaren kwijt te raken maar zeker ook de rust, zelfverzekerdheid en overtuiging die van Dr. Marc Schröder uitgaat en ik hem dat ook heb gezegd. Met de assistente Michelle besproken hoe het verloop van de operatie zal gaan worden, ook hier weer een ontspannen en goede begeleiding. Hierna gelijk doorgestuurd naar de anesthesiologie voor intake gesprek.

Een week later stond de operatie al gepland. Dinsdag 10 maart 2015 was de grote dag! DDay; s 'Morgens om 07:15 uur moest ik mij al melden in de Bergman Kliniek te Naarden. Er was mij al gezegd dat ik als eerste geopereerd zou worden vandaar erg vroeg aanwezig zijn. Nadat ik door de verpleging op mijn gast kamer werd gebracht is alles in een sneltreinvaart gegaan. Binnen 3 kwartier lag ik al op de operatietafel. Dr.Marc Schröder kwam een hand geven en zei mij 'het komt wel goed hoor'.... De anesthesiologie, Drs. Lucas Brozek, gaf mij de Knock-out injectie. De man heb ik zeggen en schrijven minder dan 2 min gezien. Op de koeverkamer kwam ik weer bij en de verpleging stond al rondom mijn bed. Na enige tijd merkte ik op dat de pijn uit mijn rechterarm minder was. Half 12 in de middag was ik weer op mijn kamer. In de avond rond 8 uur kwam Dr. Marc Schröder al kijken en vragen hoe het er mee ging. Ook de fysio kwam nog langs en gaf mij tips en trucs voor een sneller herstel als ik weer thuis was. Slapen in de kliniek was het enige drama en is ook wat ik amper heb kunnen doen. Klein minpuntje was dat ik die dag precies te maken had van veel bezoek uit 1 familie die het nodig vonden van s 'middags tot s'avonds op de gang met ze alle te zitten en breedvoerig in niet verstaanbare taal te praten bij hun opgenomen familielid.

Dit was voor net na een operatie storend te noemen en irritant. Maar al met al ben ik bijzonder tevreden over de Bergman kliniek. De operatie is goed ervaren en met alleen nog wondpijn en spierpijn is mijn arm pijnloos, dus een geslaagde operatie in mijn beleving. Dr. Marc Schröder is een fijne chirurg die niet alleen snijdt maar zeker ook jou als patiënt naar de operatie begeleid en je op je gemak laat voelen. Dr. Marc Schröder bedankt voor de goede zorg en perfecte ingreep. De verpleging na de operatie, hierover ben ik bijzonder tevreden. Het was de middag en avond na de operatie gewoon gezellig te noemen. Mijn dank spreek ik dan ook uit naar deze dames van de dag, avond en nachtdienst die het menselijke aspect en het contact weten te houden met de patiënt. (Ondanks een door mij vallend appelsapglas over mijn bed en daardoor verschonen van het hele bed - Nog bedankt Esmee ;-) De volgende morgen 9 uur mocht ik huiswaarts om daar verder te herstellen. Na 5 jaar ellende nu weer op weg naar een pijnloze voortgang van mijn leven. Bergman Kliniek, bedankt!

Patiënten aan het woord

Veel patiënten vinden het fijn om hun ervaringen te delen met de mensen die eenzelfde probleem hebben, maar nog niet geopereerd zijn.

Lees hiernaast een aantal reacties van patiënten die behandeld zijn door dr. Schröder.

Bekijk alle ervaringen

Vorige
 • Behandeling van een rughernia

  30 juni 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  "Ik ben geopereerd door dr. Schröder. Bij mij is een kunstdiscus geplaatst in mijn rug. Moest wel eerst 10 kilo afvallen, maar dat had ik er graag voor over als je alle dagen zo'n pijn hebt."

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  16 juni 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Gisteren geopereerd aan mijn rug. Ik zag er erg tegen op, maar werd door de dokter gerustgesteld. Ik ben super blij dat ik voor deze chirurg gekozen heb.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  02 juni 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Op 9 mei had ik de ingreep en na ongeveer twee weken was er een duidelijke verbetering merkbaar. Dr. Schröder is begeleidend en geeft duidelijk advies.”

  Lees meer

 • Behandeling van een rughernia

  19 mei 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Een zeer vakkundig chirurg die voor de operatie duidelijk aangeeft wat de kans van slagen is. De chirurg is duidelijk en bondig in zijn uitleg en zegt ook eerlijk dat hij geen wonderen kan verrichten.”

  Lees meer

 • Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

  11 mei 2022

  Ervaring van Zorgkaart Nederland

  “Kundige chirurg die eerlijk vertelt wat de risico's zijn. Duidelijk in de uitleg wat er moet gebeuren en wat het natraject in de praktijk betekent.”

  Lees meer

Volgende

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen, die dr. Schröder bij u verricht, worden vergoed door uw verzekering. Dat geldt voor de diagnosen: nekhernia, rughernia (incl. PTED) en wervelkanaal vernauwing in de rug en nek (kanaalstenose).

Lees meer

Dr. Schröder aan het woord

Dr. Schröder plaatst regelmatig nieuwe artikelen op zijn blog. Klik op de onderstaande link en lees alle blogs omtrent nek- en rugaandoeningen, neurochirurgie en andere wetenswaardigheden.

Bekijk alle blogs

 • 17. Nieuwe operatietechniek voor rughernia’s goedgekeurd!

 • 16. You can't always get what you want

 • 15. Aan de grote klok

 • 14. Een goede dokter

Bel voor een consult naar 010 4361537