Behandeling van een kanaalvernauwing in de onderrug

Ik had al jaren last van pijn in mijn benen, voornamelijk het rechter been. Het advies van diverse artsen: fysiotherapie en paracetamol. Begin dit jaar werden de klachten erger. Na 10 minuten lopen werden mijn rechter onderbeen en rechter voet gevoelloos. Even gaan zitten bracht het gevoel weer terug. Op een gegeven moment hielp dat niet meer en voelden mijn beenspieren ook heel snel vermoeid. Lopen werd een opgave en dit beperkte mij steeds meer.

De MRI toonde een lumbale stenose tussen L4 en L5. De zenuw was ernstig bekneld. De neuroloog raadde mij aan om advies te vragen aan een neurochirurg, en omdat zij vond dat ik niet te lang moest wachten dacht zij aan Bergman Clinics in Naarden. Voor dat advies ben ik haar nog steeds dankbaar!

Ik kon heel snel terecht bij dr. Schröder. Hij heeft goed uitgelegd wat de oorzaak was van de klachten, wat hij daaraan kon doen, wat de prognose was en wat de risico’s waren. Omdat ik alle vertrouwen had in deze arts heb ik besloten mij door hem te laten opereren. Na iets meer dan een week kon ik terecht. Dr. Schröder heeft bij mij een zogenaamde decompressie uitgevoerd via een minimaal-invasieve procedure. De volgende dag al kon ik naar huis. Toen ik uit bed mocht en stukje ging lopen bleek de pijn verdwenen. Wat een fantastische arts!

Dank aan dr. Schröder en het hele team van Bergman Clinics in Naarden voor de prettige, snelle en kwalitatief uitstekende zorg.

Terug naar alle ervaringen

Deel deze pagina